Search
Close this search box.

Potpisan kolektivni ugovor u Vodoprivredi Nova Gradiška

vodoprivreda3

vodoprivreda3U četvrtak 12. rujna u Vodoprivredi Nova Gradiška potpisan je novi kolektivni ugovor koji radnicima garantira razinu ugovorenih prava za slijedeće četiri godine. Kolektivni ugovor u ime Vodoprivrede potpisao je direktor Željko Blazina, a u ime sindikata PPDIV glavni sindikalni povjerenik podružnice Antun Crljenković.

U Vodoprivredi Nova Gradiška dobar socijalni dijalog njeguje se već duži niz godina, a rezultat međusobnog razumijevanja i uvažavanja poslovodstva i radnika, te njihovih predstavnika bio je i dosadašnji kolektivni ugovor koji je nakon razdoblja od pet godina istekao, ali se sve do sada, do potpisa novog produženo primjenjivao.

Razina prava radnika iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora zadržan je i u novome u kojem je, osim toga, sadržaj pojedinih odredbi usklađen sa Zakonom o radu, naročito u dijelu koji se odnosi na preraspodjelu radnog vremena, prekovremeni rad i godišnje odmore, a izvršena je i uskladba sa Zakonom o zaštiti na radu u dijelu načina imenovanja povjerenika zaštite na radu.

Vodoprivreda Nova Gradiška primjer je poduzeća koje i u otežanim uvjetima privređivanja poštuje i brine se o svojim radnicima, a prošlotjednim potpisivanjem kolektivnog ugovora to je i dokazala zadržavajući dosadašnju razinu radničkih prava, svjesna da je zadovoljan radnik ujedno i najbolji radnik.

Čestitamo! 

{vsig}vijesti/regija2/2013/vodoprivredang{/vsig}

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA