Search
Close this search box.

Mlinar otvorio pogon vrijedan 40 milijuna eura

mlinar

mlinarNovi zagrebački pogon na Radničkoj cesti ima proizvodni kapacitet od 95 milijuna proizvoda godišnje, navode iz Mlinara.

Tvrtka Mlinar predstavila je u utorak svoj proizvodni pogon na Radničkoj cesti u Zagrebu, investiciju vrijednu 40 milijuna eura, izvjestili su iz te tvrtke. Napominju kako je riječ o greenfield investiciji koja je uspješno završena unatoč teškoj gospodarskoj situaciji.

Zagrebačka tvornica opremljena je prema najsuvremenijim tehnologijskim standardima za pekarsku industriju, to je najveći i najmoderniji industrijski pogon te vrste, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji, proizvodnog kapaciteta od više od 95 milijuna proizvoda godišnje, navode iz Mlinara. Pekarska proizvodnja organizirana je na površini od 20.000 četvornih metara, a pogoni su certificirani za proizvodnju standardiziranu u zemljama EU.

Izgradnjom nove tvornice, ističu, uspješno se razvijaju i poslovni procesi koji rezultiraju izvozom zamrznutih pekarskih proizvoda u zemlje europske unije i prekooceanskih zemalja.

Iz tvrke podsjećaju da je Mlinar najstariji hrvatski pekarski brand s tradicijom od 1903., u zadnje četiri godine, paralelno s razvojem nove tvornice, razvijena je maloprodajna mreža specijaliziranih prodavaonica pekarskih proizvoda, koja se proteže duž cijele kontinentalne Hrvatske i Istre.

Danas maloprodajna mreža broji više od 170 prodavaonica u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, u kojima su u ponudi pekarski proizvodi proizvedeni u tvornicama u Zagrebu, Osijeku i Poreču.

Više od 140 transportnih i dostavnih vozila svakodnevno dostavlja svježe i zamrznute proizvode na više od 1.000 dostavnih mjesta diljem Hrvatske. Krajem 2012. maloprodajna i veleprodajna mreža proširena je na tržišta Slovenije i Mađarske.

Mlinar grupa zapošljava više od 1.700 djelatnika, od čega je 811 djelatnika zaposleno na području Zagreba.

Izvor/Autor: http://www.banka.hr/