Search
Close this search box.

Održan redoviti sastanak predstavnika Uprave Podravke i Sindikata PPDIV u procesu de investiranja programa Pića

studenac

studenacNa redovitom sastanku predstavnika Uprave Podravke i Sindikata PPDIV, koji je održan u ponedjeljak 23. rujna u Koprivnici, član Uprave za restrukturiranje Jorn Pedersen izvijestio je da se proces de investiranja Podravkinog poslovnog programa Pića odvija predviđenom dinamikom te da je za preuzimanje i nastavak, te za širenje ove djelatnosti pokazan veliki interes investitora.

Jorn Pedersen informirao je predstavnike radnika i sindikata da se projekt de investiranja programa Pića odvija prema planu i sukladno postavljenim rokovima te da je Uprava Podravke odabrala konzultantsku tvrtku PricewaterhouseCoopers (PwC) kao savjetnika u procesu de investiranja poslovnog programa Pića, kojoj će osnovni zadatak biti odabir najpoželjnijeg investitora čija bi ponuda u najvećem mogućem dijelu uspjela ispuniti očekivanja svih zainteresiranih strana, uključujući i radnike.

Proces de investiranja programa Pića trenutno je u fazi u kojoj će zainteresirani investitori, nakon što su potpisali izjave o povjerljivosti, obići proizvodne pogone i upoznati se sa tehnologijom, a potom će doći do sužavanja kruga potencijalnih kupaca kojima će biti omogućeno i dubinsko snimanje programa Pića, te će biti upoznati sa uvjetima prodaje, kao i sa Kolektivnim ugovornom Grupe Podravke koji garantira razinu materijalnih prava i plaća radnika.

Predstavnici Uprave Podravke i Sindikata PPDIV dogovorili su da će narednih dana usuglasiti i tekst memoranduma kojim bi se definirali njihovi odnosi kao aktivnih socijalnih partnera u ovom procesu.

Skup radnika za tvornicu Studenac u Lipiku, zakazan za srijedu 25. rujna, dogovorom obiju strana odgođen je do trenutka kada predstavnici Uprave Podravke budu u poziciji radnike informirati o konkretnim pomacima u procesu de investiranja.

Sindikat PPDIV, u čijoj su delegaciji na ovom sastanku bili i članovi sindikalnog povjereništva i Radničkog vijeća Tvornice Studenac iz Lipika, predvodio je predsjednik Sindikata Šimo Orešković.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA