Search
Close this search box.

In memoriam Slavko Kotromanović 1946.-2013.

slavko kotromanovic1

slavko kotromanovic1Nakon duge i teške bolesti danas je preminuo naš dugogodišnji kolega i umirovljeni zaposlenik – regionalni povjerenik Sindikata PPDIV za II. sindikalnu regiju, Slavko Kotromanović.

Slavko Kotromanović rođen je 1946. godine u mjestu Potravlje kraj Sinja, a život ga je prema sindikalnom djelovanju usmjerio još prije demokratskih promjena, u vrijeme kada je bio zaposlen u Belju.

Belje je napustio radi obnašanja sindikalne dužnosti na općinskom nivou, a u vrijeme osamostaljenja Hrvatske radio je u okviru SSSH, sve dok se 1993.  u vrijeme teških ratnih godina nije pridružio  Sindikatu PPDIV gdje je od tada, pa sve do umirovljenja radio  kao regionalni povjerenik za II. sindikalnu regiju.

Tijekom svog radnog vijeka u ime Sindikata  obnašao je  niz odgovornih dužnosti u raznim tripartitnim i gospodarskim tijelima kako lokalne zajednice, tako i na razini države, jer su poduzeća i radnici sa područja Slavonije i Baranje, koje je on kao regionalni povjerenik zastupao i štitio, trpjeli najveće ratne štete i prolazili najveće privatizacijske kalvarije u modernoj Hrvatskoj povijesti.

Slavko je uvijek  rado bio viđen u sindikalnim podružnicama. I među sindikalnim kolegama i među poslodavcima u čijim je poduzećima zastupao radnike, uživao je veliki ugled, a svoje bogato radno iskustvo prenosio je i dijelio s kolegama sve do umirovljenja početkom 2011. godine, kada je odlučio „smanjiti gas” i  posvetiti se prvenstveno, već po malo narušenom zdravlju i svojoj obitelji.

Posljednji ispraćaj kolege Slavka Kotromanovića biti će u ponedjaljak 7. listopada na gradskom groblju u Belom Manastiru u 14 sati.

Iskrena sućut Slavkovoj obitelji.