Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV sudjelovao na Europskoj konferenciji pod nazivom “Razvoj zelenih radnih mjesta”

belgija 1

belgija 1U organizaciji i na trošak EFFAT- a, međunarodne sindikalne asocijacije, u Antwerpenu u Belgiji, početkom listopada (1. i 2. listopad) održana je dvodnevna Europska konferencija pod nazivom “Razvoj zelenih radnih mjesta u poljoprivredi” kao doprinos provedbi strategije Europa 2020. i 13. Glavne skupštine 2013. za sektor poljoprivrede. Sudjelovale su sve zemlje članice EU , a među njima i Hrvatska.

Konferenciju su u ime EFFAT-a vodili Petar Holm, predsjednik za poljoprivredu i Arnd Spahn, sekretar sektora, a prisutnima se obratio i zastupnik u Europskom parlamentu Martin Hauslinga koji je govorio o ugovoru o slobodnoj trgovini između EU i SAD-a, s posebnim naglaskom na poljoprivredu.

Učešće u izlaganju uzeo je i predsjednik GEOPA-e, udruženja europskih poslodavaca Chris Botterman, a u ime Hrvatske, o stanju zaposlenosti u poljoprivredi, te ukupnom stanju u tom sektoru, govorio je predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković.

Najzastupljenije teme svakako su bile vezane uz potrebu smanjenja nezaposlenosti i nužnost otvaranja novih radnih mjesta u poljoprivredi kroz nove ekonomije/modele, izradu novih inicijativa, stabiliziranje postojećih radnih mjesta i privlaćenje mladih u taj sektor, ulaganje u dodatno obučavanje i slično. Naročito zbog toga, kako je naglašeno da su za tu svrhu već izdvojena financijska sredstva, samo treba osmisliti programe i iskoristiti ih.

Sindikat PPDIV uz predsjednika Šimu Oreškovića, na ovoj Konferenciji u Belgiji je predstavljao i Darko Čavrak, voditelj pravnih poslova.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/belgija{/vsig}