Search
Close this search box.

U Novom Sadu održana Regionalna konferencija sindikata poljoprivrede, sudjelovali i predstavnici Sindikata PPDIV

novisad3

novisad3Na temu “Jačanje kapaciteta sindikata poljoprivrede i njihovog uticaja na promjene u društvu” u Novom Sadu je 15. i 16. listopada održana Regionalna konferencija sindikata poljoprivrede, na kojoj su uz predstavnike domaćina Samostalnog sindikata ZPPDIV iz Srbije sudjelovali predstavnici iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Na Konferenciji su razmijenjena iskustva sindikata poljoprivrede iz država sudionica Konferencije iz područja organiziranosti i djelovanja sindikata poljoprivrede, kao i trenutne situacije sindikalnih pokreta svake pojedine zemlje čiji su predstavnici bili u Novom Sadu.Sindikat PPDIV Hrvatske na Konferenciji su predstavljali predsjednik, Šimo Orešković i povjerenik II. sindikalne regije Ante Krajina, a kolegama iz drugih zemalja prezentirali su podatke o načinu i nivoima organiziranja sindikata u Hrvatskoj, načinima izbora, imenovanja, odlučivanja, kao i nadležnostima i odgovornosti, te raspodjeli sindikalne članarine i financiranju rada Sindikata.

Bila je to prilika da sudionici svih zemalja prezentiraju i trenutne gospodarske i političke situacije u svojim zemljama s naglaskom na probleme koji najviše pritišću osiromašene kao što je nezaposlenost, te s osnova radno socijalne regulative od Zakona o minimalnoj plaći, do Zakona o radu, Zakona o štrajku ( koji ga imaju), pa sve do promjena zakonodavne regulative koje utiče na prava zaposlenih, socijalni dijalog, granske kolektivne ugovore i ostalo …

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/novisad{/vsig}