Search
Close this search box.

Prava radnika Tvornice ulja Čepin regulirana novim Kolektivnim ugovorom najmanje slijedećih pet godina

cepin1

cepin1Krajem rujna potpisan je Kolektivni ugovor Tvornice ulja Čepin. Potpisali su ga direktor Ivica Crnković i glavna povjerenica podružnice Sindikata PPDIV Helena Žeravica. Novi kolektivni ugovor rezultat je uspješnog socijalnog dijaloga koji se u Tvornici ulja u Čepinu razvio nakon preuzimanja tvrtke od strane novoga vlasnika iz grupacije „Žito”.

Sadržajno, ovim novo potpisanim kolektivnim ugovorom prava radnika Tvornice ulja usklađena su sa razinom prava radnika grupe Žito, a zadržana je i razina nekih dostignutih prava radnika iz prethodnog kolektivnog ugovora.

Osnovna plaća za koeficijent 1,00 tako je 3.886,25 kuna uz pravo na stalni dodatak na plaću od 700 kuna, a koji se obračunava ovisno o vremenu provedenom na radu.

Ugovoreni su i dodaci na plaću koji se i kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, utvrđena su i ostala materijalna prava u visini neoporezivih iznosa utvrđenih Pravilnikom o porezu na dohodak, a ovisno o financijskim mogućnostima poduzeća, kao i pravo na dodatak za radni staž, pravo na troškove prijevoza, terenski dodatak, naknada za odvojeni život, novčane potpore u visini maksimalno neoporezivih iznosa i drugo.

Kolektivnim ugovorom ujedno su regulirane odredbe u svezi sa Zakonom o zaštiti na radu u dijelu imenovanja povjerenika zaštite na radu.

Na kraju važno je reći da je kolektivni ugovor potpisan na određeno vrijeme i to na 5 godina uz pravo produžene primjene.{vsig}vijesti/regija2/2013/cepin{/vsig}

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA