Search
Close this search box.

Predsjedništvo Sindikata PPDIV sastalo se danas u Zagrebu na svojoj redovitoj devetoj sjednici

slika16

slika16U središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagrebu danas je održana deveta sjednica Predsjedništva  na kojoj je razmatran tijek pregovora socijalnih partnera; sindikata, poslodavaca i Vlade RH, oko izmjene cijelog niza radnih zakona koji uređuju široko područje radnih odnosa.

 

To su prije svega Zakon o radu, Zakon o mirovinskom osiguranju, Zakon o zaštiti na radu, ali i nekoliko zakonskih prijedloga koji se po prvi put uvode u hrvatsko zakonodavstvo kojim bi se regulirali novi oblici zapošljavanja građana.

U nastavku sjednice predsjednik Šimo Orešković upoznao je članove Predsjedništva sa predstojećim aktivnostima Sindikata do kraja godine, te naznačio da će se već polovicom studenog održati sjednica Glavnog odbora, a početkom prosinca i regionalni zborovi radi projekta učlanjivanja novih članova, te zbog pokretanja procedure kadrovskog popunjavanja tijela Sindikata.

Predsjedništvo je u nastavku upoznato sa ponudom za izradu nove baze članova Sindikata PPDIV, primilo informaciju o nedavno održanom seminaru u Trogiru, pripremnim aktivnostima za novo učlanjivanje, te o održanoj i predstojećoj međunarodnoj suradnji.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/predsjlistopad{/vsig}