Search
Close this search box.

“Car je gol!” Hrvatska socijaldemokratska vlast nacrtom ZOR-a do kraja skinula masku i zadala konačni udarac hrvatskom radništvu!

GO14

GO14Na poziv predsjednika Sindikata PPDIV Šime Oreškovića, danas je u središnjem uredu u Zagrebu, održana sedma sjednica Glavnog odbora Sindikata PPDIV-a.

Nakon što je uvodno predsjednik Orešković informirao članove Glavnog odbora o aktivnostima Sindikata između dvije sjednice, u nastavku je vođena rasprava o nekoliko tema, a sukladno zaključcima donesene su i odgovarajuće odluke.

Tako su,nakon rasprave prisutnih donesene dvije važne odluke financijskog karaktera. Prva se odnosi na odobravanje budžeta za Projekt izrade nove baze članstva Sindikata PPDIV, a druga o visini sredstava potrebnih za provođenje već najavljene kampanje učlanjivanja novih članova u Sindikat koja kreće u prosincu i nastavlja se u 2014. godini.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora vodila se rasprava i o kadrovskoj problematici, pa je nakon rasprave donesena Odluka o organiziranju izvanrednih izbora za članove Glavnog odbora sa područja druge i četvrte regije, kao i za člana Statutarne komisije sa područja četvrte regije.

GO13Posebno je naglasio da je Vlada RH, bez ikakvih najava i ranijih saznanja sindikalnih središnjica sa kojima  razgovara o predloženim izmjenama, kao kukavičje jaje, podmetnula i  uputila u javnu raspravu  nacrt ZOR-a, bez dosadašnje odredbe po kojoj je poslodavac bio dužan radniku koji je označen kao tehnološki višak prije otkaza ugovora o radu ponuditi drugo upražnjen radno mjesto u kompaniji (Otkaz ugovora o radu sa ponudom novog sa izmijenjenim uvjetima).

Ovakav potez socijaldemokratske vlasti završni je nokaut udarac  hrvatskom radništvu s jedne strane i besramni ustupak poslodavcima i krupnom kapitalu, kakvog se vjerojatno ni  sami nisu usudili priželjkivali.

Ostaje tek za vidjeti hoće li i kako, na ovakvo neočekivano kukavičje jaje, uspjeti odgovoriti hrvatski sindikati i sami radnici, jer vrijeme tzv. „javne rasprave” istječe 22.11.2013. nakon čega se ovakav nakaradni nacrt ZOR-a upućuje na izglasavanje već pripremljenoj saborskoj većini.