Search
Close this search box.

Sindikati poručuju svojim članovima i radnicima “Vidimo se sutra na Trgu svetog Marka! Ne vjerujemo više aktualnoj vlasti niti da nam darove nosi!”

images 1

images 1Udarna današnja vijest u režimskim hrvatskim novinama glasi kako je Vlada RH povukla iz daljnje procedure izmjene Zakona o radu. Ubrzo su ovu vijest prenijeli  i gotovo svi informativni portali i tv kuće, stavljajući u kontkest ove vijesti nepotrebnost najavljeng  sutrašnjeg prosvjeda sindikata na Trgu svetog Marka.

Obzirom na nastalu situaciju provjerili smo kako na ovu objavu Vlade RH o privremenom odustajanju od izmjena ZOR-a gledaju u sindikalniim središnjicama i dobili smo slijedeći odgovor: “Ma to je još jedna u nizu manipulacija ove vlasti! Nemojte im vjerovati niti da vam darove nose!”- rekao nam je jedan od viđenijih sindikalnih granskih predsjednika i nastavio “Sutrašnji sindikalni prosvjed ide, vidimo se sutra na Trgu svetog Marka! I to je tek početak, jer vladajuća hrvatska socijaldemokracija pokazala je da ne priznaje dijalog. Tako zvani dosadašnji pregovori sa sindikatima bili su samo predstava za javnost, jer je konačni nacrt izmjena Zakona o radu, koji su uputili u javnu raspravu, nešto potpuno drugačije od onog kako je raspravljano i u konačnici  dogovoreno sa sindikatima. Zato smo odlučili od sutra pa nadalje koristiti se njihovim metodama, a to je sila! Naša sila bit će naši članovi i svi radnici koje ćemo  pozvati da nam se pridruže u generalnm štrajku! Uvjereni smo da će takve naše poruke, izgovorene njihovim jezikom napokon razumjeti!”

Da podsjetimo, planiranoje da se na sutrašnjem sindikalnom prosvjedu  okupi 1000 sindikalnih povjerenika iz svih pet sindikalnih središnjica. Okupljanje je u 10 sati na Trgu bana Jelačića, od kuda bi prosvjedna povorka do 11 sati trebala stići na Trg svetog Marka od kuda će biti poslane  poruke sindikalnih čelnika i najave daljnjih  aktivnosti koje bi, u vremenu koje je pred nama, svojim intenziviranjem trebale ići u smjeru organiziranja i provođenja generalng štrajka.

Naravno sve to događat će se ukoliko Vlada RH ne odustupi od  kursa brutalnosti gneoliberalnog kapitalizma koji je zauzela i ne vrati se na  susocijaldemokratska načela koja bi trebala biti temelj njihovog djelovanja i smjer upravljanja državom.