Search
Close this search box.

Predsjedništvo Sindikata PPDIV sa svoje sjednice najavilo održavanje regionalnih zborova idući tjedan!

slika lijevo

slika lijevoPredsjednik Sindikata PPDIV prije četiri dana na sjednici Predsjedništva najavio je održavanje regionalnih zborova idući tjedan.

Prvi će se održati u utorak u Zadru za IV. sidnikalnu regiju, drugi u srijedu   u Zagrebu za I. regiju, potom u Koprivnici za III. sindikalnu regiju i naposljetku u petak za II. sindikalnu regiju u Osijeku.

Dijelom, zborovi II. i IV. regije bit će i izborni jer će se popunjavati dva upražnjena mjesta u tijelima Sindikata i to po jedno mjesto u Statutarnoj komisiji i Glavnom odboru,  međutim glavni razlog njihovog sazivanja i održavanja su najavljene promjene radnog zakonodavstva, te namjera sindikalnog čelništva da o tome iscrpno informira sve sindikalne povjerenike podružnica kako bi mogli mobilizirati članove u poduzećima za akcije sindikata koje slijede početkom 2014. godine, a u susret izglasavanja Zakona o radu u Saboru.

slika desnoZborovi regija idući tjedan označiti će i početak kampanje Sindikata PPDIV za učlanajivanje članova, štoće u narednom periodu biti  jedna od prioritetnih zadaća, obzirom da sindikalno članstvo stari, osipa se, a potreba za sindikalnim djelovanjem u našim poduzećima sve je izraženija i neophodnija. Radi toga će svi prisutni na regionalnim zborovima dobiti potreban promotivni materijal i literaturu pomoću kće se moći pripremiti i za ovu sindikalnu zadaću.

Na ovotjednoj sjednici Predsjedništva, izvršene su i posljednje pripreme za prosvjed na Trgu svetog Marka koji je u četvrtak i održan, a na kojem je među 1000 sudionika sudjelovalo i 130 PPDIV-ovaca.