Search
Close this search box.

U Zadru održan prvi od četiri najavljenih zborova regija Sindikata PPDIV – Zbor IV. regije!

zadar1

zadar1Danas je u Zadru, u hotelu Kolovare održan sindikalni zbor IV. regije Sindikata PPDIV koji su činili predstavnici sindikalnih podružnica iz Dubrovačko – neretvanske županije, Splitsko – dalmatinske županije, Šibensko – kninske županije, Ličko – senjske županije, Primorsko – goranske županije i Istarske županije.

Uvodno izlaganje  podnio je Šimo Orešković predsjednik Sindikata PPDIV, a njime je obuhvatio najvažnije aktivnosti Sindikata u proteklom periodu, važne novine u radu i ustroju sindikata, a posebno se osvrnuo i na dosadašnji tijek izmjena Zakona o radu i drugih radno socijalnih zakona. Govorio je o stavovima Sindikata PPDIV i protivljenju izmjena radnih zakona bez prethodne kvalitetne analize sadašnjih i najavio je naredne aktivnosti koje će uslijediti već u siječnju 2014. godine sa ciljem priprema za organiziranje generalnog štrajka hrvatskih radnika.

ivo zadarDanašnji Zbor IV. sindikalne regije dijelom je bio i izborni jer je na njemu proveden postupak izbora  za upražnjeno mjesto člana Statutarne komisije Sindikata PPDIV i člana Glavnog odbora, a priređen je i oproštaj od kolege Gorana Domljanovića dugogodišnjeg sindikalnog povjerenika Jadranske pivovare i višegodišnjeg dužnosnika sindikata; člana Glavnog odbora i zastupnika u Vijeću SSSH, koji je nedavno napustio svoje poduzeće i od tada je na Zavodu za zapošljavanje.

Zboru IV. sindikalne regije prethodila je konferencija za novinare na kojoj se predsjednik Orešković u ime Sindikata PPDIV obratio javnosti, a uz njega konferenciji su kao i zboru regije prisustvovali  Marinko Vrsaljko voditelj tržišta rada, Darko Čavrak voditelj pravnih poslova, Ksenija Horvat dopredsjednica za informiranje i domaćin današnjeg sindikalnog programa u Zadru regionalni povjerenik i dopredsjednik Sindikata Ivica Blažević.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA