Search
Close this search box.

Šimo Orešković, predsjednik Sindikata PPDIV za utorak sazvao konferenciju za novinare u središnjem uredu u Zagrebu

ppdiv simo

ppdiv simoNakon regionalnog zbora za IV. sinidkalnu regiju PPDIV-a u Zadru, predsjednik Sindikata  Šimo Orešković sa suradnicima je obišao i preostale tri regije.

Tako su tijekom prošlog tjedna održani i sindikalni zborovi za I. regiju u Bratini kod Zagreba, za III. regiju u Koprivnici i II. regiju u Osijeku.

U Koprivnici i Osijeku predsjednik Orešković se sastao i sa novinarima kojima je iznio stajališta Sindikata o gospodarskoj politici aktualne vlasti naročito u području poljoprivrede i prehrane, izrazio nezadovoljstvo radi nepotrebnih izmjena cijelog niza radno socijalnih zakona koji će hrvatske radnike dovesti u još teži položaj u odnosu na krupni kapital, te je najavio buduće sindikalne aktivnosti koje će ići u smjeru organiziranja javnog protivljenja najavljenim zakonskim izmjenama.

Ipak, središnji ga susret sa novinarima očekuje u utorak 17.12. za kada je sazvana konferencija za novinare u središnjem uredu u Zagrebu.

Očekuje se da će predsjednik Sindikata PPDIV novinarima govoriti i o svojim ovogodišnjim iskustvima koje je stekao tijekom nekoliko posjeta i održanih radnih sastanaka u Bruxellesu, a koja se tiču neučinkovitosti aktualne vlasti u pristupu EU fodova, nepotrebnom uvozom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Hrvatsku, stavovima Sindikata PPDIV o izmjenama ZOR-a i izjašnjavanju hrvatskog radništva i članva sindikata o potrebi za organiziranje generelnog štrajka.