Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV potpisao novi kolektivni ugovor u poduzeću Chromaris d.d. Zadar

chromaris 2

chromaris 2Novi kolektivni ugovor u poduzeću „CROMARIS” d.d. Zadar prošle su srijede potpisali Joso Ljubo Pavlović, vršitelj dužnosti glavnog povjerenika podružnice Sindikata PPDIV i Goran Markulin, direktor ove uspješne zadarske tvrtke.

Potpisani kolektivni ugovor rezultat je pregovora poslovodstva tvrtke sa sindikalnim pregovaračima, a njime su uređena prava i obveze iz područja radnih odnosa, što se posebno odnosi na plaću, naknade i druge novčane primitke radnika, kao i radno vrijeme, odmore i dopuste, zaštitu života i zdravlja, te privatnosti radnika, uvjete za rad sindikata, radničkog vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu.

Ovim kolektivnim ugovorom ugovorena je najniža bruto plaća u iznosu od 3.300 kuna, međutim osnovna plaća radnika povećava se za rad u dane blagdana i neradne dane propisane Zakonom 50%, za rad nedjeljom 35%, za prekovremeni rad 50%, za noćni rad 30%, te za rad u drugoj smjeni 10%.

Osim toga, Chromarisovim kolektivnim ugovorom propisana su i prava kao i visine otpremnina, regresa za godišnji odmor, Božićnice, jubilarnih nagrada, solidarnih pomoći, dara za djecu radnika bez obzira tko je nosilac zdravstvenog osiguranja i druga primanja radnika, sve do maksimalne visine neoporezivog iznosa sukladno Pravilniku o porezu na dohodak.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom kao temeljnim oblikom reguliranja međusobnih odnosa u poduzeću, kao i razine prava radnika, te su izrazili optimizam u pogledu poslovanja i budućih rezultata Chromarisa u širenju na tržištu i povećanju prodaje, jer se jedino uz uspješno poslovanje društva može vezati i svak buduće proširenje i povećanje razine današnjih ugovorenih prava.

{vsig}vijesti/regija4/2013/chromaris{/vsig}

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA