Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV u hotelu Jezerčica u Donjoj Stubici za kraj godine održao sjednicu Glavnog odbora

stubica4

stubica4U hotelu Jezerčica u Donjoj Stubici Sindikat PPDIV je danas održao sastanak Glavnog odbora kojem su prisustvovali i članovi drugih sindikalnih tijela, predsjedništva, statutarne komisije i financijskog odbora.

Na kraju još jedne, gledajući s pozicije hrvatskog radništva i sindikata, vrlo zahtjevne godinena izmaku, Sindikat PPDIV je pod predsjedanjem predsjednika Šime Oreškovića na današnjem sastanku svih tijela pobrojio sve poduzete aktivnosti u proteklom periodu, potpisane kolektivne ugovore i spašena radna mjesta zahvaljujući sindikalnom angažmanu, ali i sva još uvijek otvorena žarišta u poduzećima u kojima organizira članstvo i gdje se sindikalno djelovanje očekuje u nastavku, odmah po ulasku u 2014. godinu.

Prema dnevnom redu, na današnjoj sjednici članovi Glavnog odbora izglasali su Plan prihoda i rashoda za iduću godinu i terminski plan aktivnosti uključujući sjednice tijela, odlučili su da će se slijedeći sportski susreti Sindikata PPDIV održati od 29.5.2014. do   1.6.2014. u objektima Resort Villas Rubin Maistre iz Rovinja.

Donesena je i odluka o financijskoj pomoći članovima sindikata u Vodoprivredi Sisak koji su, boreći se za zadržavanje prava iz svojeg kolektivnog ugovora, već osam dana u štrajku.

Uz sve naprijed navedeno, članovi Glavnog odbora danas su, između istaknutih kandidata na Zborovima regija, na dva upražnjena mjesta za članove Glavnog odbora izabrali Maricu Mirković iz podružnice Belje i Josu Goretu iz Hrvatskih voda, a za člana Statutarne komisije Maurizia Benussija iz TDR-a.

Pobrajajući najvažnije aktivnosti tijekom 2013. godine, predsjednik Orešković posebno se osvrnuo na kalvariju koju su prolazili radnici Česme iz Bjelovara i radnice Adrie iz Zadra. 

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/stubica{/vsig}