Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV sutra na konferenciji za novinare o 18 izvanrednih otakaza radnicima Vodoprivrede Novska ispred porte poduzeća u 9.30 sati

ppdiv-facebook-ilustracija

ppdiv-facebook-ilustracijaZbog informiranja javnosti o događanjima u VODOPRIVREDI NOVSKA gdje je poslodavac podijelio 18 izvanrednih otkaza ugovora o radu radnicima, Sindikat PPDIV će sutra u petak 10.1.2014. godine održati konferenciju za novinare ispred porte Vodoprivrede u Novskoj, u ulici Kralja Zvonimira 97 s početkom u 9.30 sati.

Radnici Vodoprivrede Novska imali su dogovoreni sastanak sa direktorom kako bi od njega dobili informacije hoće li im i kada biti isplaćene plaće za 10. i 11. mjesec prošle godine, međutim niti nakon šest sati čekanja, direktor se sastanku nije odazvao.

Umjesto informacija o isplatama zaostalih plaća, radnicima su nakon tog neuspjelog sastanka podijeljeni izvanredni otakzi ugovora o radu.

Da podsjetimo, neisplata plaća u Hrvatskoj je kvalificirano kazneno djelo, a uz to ovakvim činom prekršeno je i niz drugih zakona Republike Hrvatske s osnova plaćanja poreza i dorpinosa i to upravo u trenutku kad Ministarstvo financija i Porezna uprava nastoje uvesti red u evidentiranje i isplate svih primitaka građana RH, pa tako i u pogledu isplata plaća.

Ostaje nam jedino za upitati se odakle toliko hrabrosti i drskosti od strane pojedinih poslodavaca da  bez pardona, ne trepnuvši, čine kaznena djela, krše zakone Republike Hrvatske i nezakonito i neopravdano radnicima dijele otkaze ugovora o radu, te koliko se još takvih slučajeva mora dogoditi a da država odmah promptno reagira i zaštiti oštećene?