Search
Close this search box.

U Vrbovcu održan seminar Sindikata PPDIV-a u susret izborima za radnička vijeća

vrbovec14

vrbovec14U susret ovogodišnjim izborima za radnička vijeća koji bi se trebali održati već u ožujku, jučer je u hotelu Bunčić u Vrbovcu održan seminar Sindikata PPDIV za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća. Prethodio mu je susret predsjednika Sindikata Šime Oreškovića sa mladim PPDIV-ovcima, aktivistima u sekciji mladih SSSH.

Jučerašnjem seminaru odazvalo se 180 sindikalnih povjerenika i članova radničkih vijeća iz PPDIV-ovih podružnica iz svih dijelova Hrvatske u čijim će se poduzećima, ove godine, u redovitom terminu tijekom ožujka provoditi izbori za radnička vijeća.

Polaznicima seminara uvodno se obratio i govorio o aktivnostima Sindikata i uzajamnoj povezanosti sa radničkim vijećima predsjednik Šimo Orešković, a tijekom dana izlaganja su imali redom Darko Čavrak o proceduri izbora radničkog vijeća sukladnoj ZOR-u i drugim aktima, te prof. Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koja je održala motivirajuće predavanje na temu „Kako dobiti izbora za radnička vijeća”.

Sindikat PPDIV je i ove godine, za sve svoje podružnice, odnosno poduzeća u kojima organizira članove i u kojima će biti održani izbori za radnička vijeća, pripremio promotivno-edukativan materijal; letak i plakat koji će regionalni povjerenici već narednih dana distribuirati u svojim regijama.

Prije samog početka seminara predsjednik Orešković u Vrbovcu se sastao i sa mladim aktivistima, uključenih u Mrežu mladih Sindikata PPDIV, govorio im o ustroju i radu Sindikata, kao i važnosti uključivanja mladih u sindikalni rad radi sve nesigurnijih oblika zapošljavanja i rada koje namjerava uvesti vladajuća garnitura.

Seminar za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća održan jučer u Vrbovcu moderirao je Marinko Vrsaljko voditelj tržišta rada, a sastanak Mreže mladih sindikalnih aktivista Sindikata PPDIV koordinirala je Marina Gruban pravna savjetnica Sindikata i članica Izvršnog odbora Sekcije mladih SSSH.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/vrbovec{/vsig}