Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV za sutra sazvao konferenciju za novinare o problematici Mirne iz Rovinja

images 2

images 2Predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković sutra će,14. veljače u 9 sati, u središnjm uredu Sindikata PPDIV na konferenciji za novinare govoriti o problematici poduzeća Mirna iz Rovinja i sitauciji u kojoj su se našli njezini radnici.

Naime, na današnjem završnom ročištu u sklopu pred stečajne nagodbe za trgovačko društvo Mirna d.d. iz Rovinja, Ministarstvo financija glasovalo je protiv Izmijenjenog plana financijskog i operativnog restrukturiranja i time, kao najveći vjerovnik “otjerao” MIRNU  u stečaj.

I to u  situaciji kada ovo poduzeće ostvaruje maksimalnu proizvodnju u dvije smjene, kada je  povećan kapacitet proizvodnje na 200.000 konzervi dnevno, odnosno 22,7 mil. konzervi u 2013. godini i od čega se čak 85% proizvoda izvozi.

Osim toga, Mirna  d.d. danas ostvaruje punu zaposlenost  od 254 radnika, o njima ovisi preko 400 kooperanata, ribara i njihovih obitelji. To je poduzeće u potpunosti likvidno i sve svoje obveze, plaće i ostalo redovito servisiraju.

mirna 1Stoga se Sindikat PPDIV opravdano pita, kakva je svrha pred stečajne nagodbe kada država (u ovom slučaju kroz Ministarstvo financija) kao vjerovnik koji može spasiti radna mjesta i proizvodnju na podmukao način tjera Društvo u stečaj i istovremeno iznosi sumnju da se iza ovakvog postupanja prikrivaju mnogi pojedinačni interesi koje nije briga za proizvodnju, radnike i njihova radna mjesta, već žele samo ugrabiti imovinu MIRNE d.d. koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji u središtu Rovinja.
O svemu ovome, kao i o pojedinostima tijekom pred stečajne nagodbe za Mirnu d.d. iz Rovinja, sutra će novinarima s početkom u 9 sati u središnjem uredu Sindikata PPDIV u ulici Ljudevita Posavskog 5 u Zagrebu govoriti predsjednik Sindikata Šimo Orešković i njegovi suradnici.