Search
Close this search box.

Predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković jučer je dan proveo sa radnicima Mirne u Rovinju

mmij2321602 JPG crop display Mirna 3

mmij2321602 JPG crop display Mirna 3Rovinjska Mirna danas obilježava 120 godina od početka proizvodnje! Jučer je u toj tvornici održan Skup radnika, a održana je i konferencija za novinare na kojoj je čelni čovjek Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Šimo Orešković rekao da je, nakon propale pred stečajne nagodbe, “spas tvornice s gotovo 150 godišnjom tradicijom jedini prioritet PPDIV-a”.

Orešković je dio odgovornosti za stečaj prebacio na Ministarstvo financija, jer smatra da je pristup pred stečajnoj nagodbi bio iznimno loš, odnosno nije se iskoristio prostor od sedam mjeseci za sačinjavanje kvalitetnog plana predstečajne nagodbe, tim više jer je Ministarstvo imalo dovoljno argumenata i saznanja o tome što je ista trebala sadržavati. Jer, ukoliko je plan bio loš ili manjkav, smatra Orešković, trebalo se ranije napraviti izmjene, a ne to činiti posljednjeg dana i na samom ročištu. Istaknuo je da su danas pred Mirnom dva scenarija – da Uprava uloži žalbu na ročište s ciljem njenog ponavljanja te da je na žalbenom vijeću onda da je prihvati i ponovno pokrene predstečajnu nagodbu ili, ukoliko je ne prihvati, da otvori stečaj.

Na novinarsko inzistiranje što bi za Mirnu i njene djelatnike bilo bolje, Orešković je odgovorio kako osobno smatra da se ova situacija može kvalitetno riješiti stečajem, odnosno stečajnim planom koji bi osigurao nastavak proizvodnje i posao Mirninih radnika.

Ivica Blažević, dopredsjednik PPDIV-a, presicu je zaključio riječima da će Sindikat insistirati i pomno pratiti sva događanja oko Mirne, čak što više, bude li potrebe, da će sa svom svojom logistikom i znanjem sudjelovati u ishodovanju dugoročnog i kvalitetnog rješenja za Mirnu.

– Špekulacijama nema mjesta i obećavam da se bez PPDIV-a neće rješavati sudbina Mirne, zaključio je Ivica Blažević dopredsjednik PPDIV-a. 

Tijekom jučerašnjeg dana, kako smo već izvještavali,  predsjdenik Orešković sa suradnicima održao je sastanak i sa Upravom Mirne, te sa gradonačelnikom Rovinja Sponzom.

{vsig}vijesti/regija4/2013/mirna{/vsig}

Izvor:http://www.glasistre.hr/

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA