Search
Close this search box.

U Sindikatu PPDIV danas održana 10. sjednica Glavnog odbora

glavni odbor 10. sjednica1

glavni odbor 10. sjednica1U četvrtak 27. veljače u središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagrebu održana je sjednica Glavnog odbora na kojoj su podneseni izvještaji o uspješnoj organizaciji i sudjelovanju članova sindikata u ŠTRAJKU SOLIDARNOSTI 25. veljače i prosvjedu na Markovom trgu dan kasnije u srijedu 26. veljače.

Osim toga, na ovoj sjednici je podnesen i nakon rasprave usvojen izvještaj o financijsko materijalnom poslovanju Sindikata PPDIV-a, a članovi Glavnog odbora razgovarali su i o provedbi daljnjih aktivnosti; izborima za radnička vijeća i seminaru za sindikalne povjerenike.

Predsjednik Sindikata Šimo Orešković prisutne je upoznao i sa ozbiljnosti situacije u poduzećima Mirna iz Rovinja i Zdenka iz Velikih Zdenaca gdje je jučer održan i skup radnika na kojem su radnici upoznati sa mogućim tijekom daljnjih događanja, obzirom da je na pomolu spor radi kolektivnih pregovora, a razgovaralo se i o cijeloj gospodarskoj sitauaciji u zemlji s naglaskom na poljoprivredno prehrambeni sektor.