Search
Close this search box.

Vidoševićev nasljednik izabran u drugom krugu: HGK preuzima Luka Burilović

luka burilović

luka burilovićLuka Burilović novi je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) u mandatnom razdoblju od 2014. do 2018. godine, odlučila je danas skupština HGK. Burilović je u drugom krugu glasovanja dobio 41 glas, a njegov protukandidat Damir Kuštrak 30 glasova članova skupštine.

Burilović, predsjednik Uprave Sladorane Županja, čelno mjesto Komore preuzet će počevši od 1. travanja.

Skupština HGK o predsjedniku je odlučivala između četiri kandidata, uz Burilovića i Kuštraka, kandidati su bili i Vladimir Ferdelji i Zlatko Hodak.

Nakon što u prvom krugu nitko nije dobio natpolovičnu većinu u drugi su krug ušli Burilović i Kuštrak.

Upravni odbor HGK je početkom veljače raspisao javni poziv za izbor novog predsjednika HGK, na natječaj se javilo 17 kandidata, a nakon što je Upravni odbor razgovarao s 15 kandidata (dva se kandidata nisu odazvala pozivu na razgovor) predložio je skupštini četiri kandidata.

Na čelu HGK kao vršiteljica dužnosti predsjednice Upravnog odbora i predsjednice HGK trenutno je Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva.

Ona je na tu funkciju došla sredinom studenoga prošle godine, nakon razrješenja dugogodišnjeg čelnika Komore Nadana Vidoševića, uhićenog zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK. Vidoševića je na čelu HGK bio 18 godina, a USKOK ga tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz HGK.kraj teksta.

Izvor: http://www.novilist.hr/