Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV i ove godine bilježi dobre rezultate sa svojim listama na izborima za radnička vijeća

PPDIV2

PPDIV2Sindikat PPDIV se već cijeli niz godina u svojem djelovanju opredjeljuje za razvoj industrijske demokracije, odnosno za sudjelovanje radnika u odlučivanju u našim poduzećima kroz radnička vijeća, a upravo ovih dana, s krajem mjeseca ožujka završava se ovogodišnje izborno razdoblje za ova predstavnička tijela radnika.

Izbori za radnička vijeća prema Zaonu o radu mogu se provoditi voljom i odlukom radnika u svim hrvatskim poduzećima koja broje više od 20 radnika. Tako je tijekom ožujka u izbore po novi mandat za članove radničkih vijeća krenulo i gotovo stotinjak podružnica Sindikata PPDIV u poduzećima iz prehrane, poljoprivrede i duhanske industrije i vodnog gospodarstva.

U velikom dijelu poduzeća liste kandidata Sindikata PPDIV, kao jedine istaknute opcije dobile su potpunu podršku radnika, a u nekolicini poduzeća konkurirale su im liste drugih sindikata ili pak liste skupina radnika.

Kako god, do sad poznati konačni rezultati izbora za radnička vijeća za Sindikat PPDIV vrlo su ohrabrujuća i pozitivna. Njegove liste kandidata mahom su odnosile pobjede što je garancija da će se politika i program Sindikata u suradnji sa djelokrugom i ovlastima radničkog vijeća u hrvatskim poduzećima gdje je organizirano članstvo nadopunjavati, te da će Sindikat kaopredstavnik i zaštitnik rada i radnika doista biti nezaobilazan partner poslodavcu u životu i radu kompanija. 

Prema do sad poznatim konačnim rezultatima izbora za radnička vijeća, liste kandidata Sindikata PPDIV dobile su povjerenje rdnika i odnijele su pobjedu u slijedećim poduzećima: 

IV regija: Badel 1862 Vinarija Benkovac, Vodoprivreda Split, Sojara Zadar, PZ Nova Zora, Puljanka-Brionka, Podravka tvornica povrća Umag, Hrvatske vode Split

I regija: Kraš Zagreb, Klara Zagreb, PIK Vrbovec, Žitoproizvod Karlovac, Coca Cola, Hrvatske vode,VodoprivredA Sisak, Franck,  Hrvatske vode- Hidrotehnički objekti,

III regija: Belupo Koprivnica, Vajda Čakovec, Koka Varaždin, Hidroregulacija Bjelovar, Kalnik Varaždin, Vodoprivreda Daruvar, Calsberg Croatia, Danica Koprivnica, 

II regija: Belje Darda, Zvečevo, Slavonija Nova Županja, Odvodnja Darda, Tvornica ulja Čepin, Hrvatski duhani Virovitica, Studenac Lipik

Čestitamo na postignutim uspjesima, a po pristizanju rezultata iz preostalih PPDIV-ovih poduzeća, pobjedničke liste po regijama ćemo kontinuirano ažurirati.