Search
Close this search box.

Bivšim radnicima Česme iz Bjelovara uskoro ponude za posao u novom poduzeću

simo

simoSindikat PPDIV za sutra je zakazao konferenciju za novinare u Bjelovaru koja će započeti u 13.00 satii, a održat će se u prostorijama Bjelovarsko-bilogorske županije na temu novog zapošljavanja bivših radnika Česme SP koji su pred kraj prošle godine uslijed stečaja završili na Zavodu za zapošljavanje.

Na konferenciji za novinare uz predsjednika Sindikata PPDIV Šime Oreškovića, novinarima će se obratiti i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić i direktor Tehno-drva d.o.o. iz Rijeke Jozo Kalem koji će na temelju ugovora  sa Hrvatskim šumama vrlo uskoro započeti proizvodnju prerade drva, te zaposliti gotovo 200 radnika od kojih će stotinjak biti iz redova bivših radnika poduzeća česa SP.

Ovim činom novog zapošljavanja većine radno sposobnih bivših radnika Česme SP, napokon bi se završila višegodišnja trakavica o sudbini bjelovarske Česme i njezinih radnika koji su jedino zahvaljujući svojoj smjelosti i pomoći, vjeri i bespoštednoj neumornoj podršci Sindikata PPDIV uspjeli u borbi protiv posljedica razorne privatizacije na hrvatski način.

Nad sudbinom Česme i njezinih radnika lomila su se mnoga koplja i  bezuspješno izvodili  različiti politički igrokazi, sve do dolaska predsjednika Oreškovića na čelo Sindikata PPDIV-a koji se za prava i interese radnika apsolutno založio. Podigao je na noge i izvršnu lokalnu i državnu vlast, u nekoliko krugova tražio i održao sastanke  u ministarstvima, prokazao manjkavosti u privatizaciji   i nije odustajao dok napokon  od odgovornih osoba nije uspio ishoditi obećanja da će proizvodnja i prerada drva u Bjelovaru biti nastavljena, te da će svoje mjesto “pod suncem” u njoj naći i bivši radnici Česme SP i tako svojim radom osigurati sretniju budućnost svojim obiteljima.

O svemu će detaljnije sutra biti govora na zakazanoj konferencij za novinare.