Search
Close this search box.

Stotinjak interventnih policajaca zauzelo brodogradilište Lamjana na Ugljanu

ugljan1

ugljan1Stotinjak pripadnika interventne policije rano jutros oko 3 sata zaposjelo je remontno brodogradlište „Nauta Lamjana” u stečaju na otoku Ugljanu i radnicima su onemogućili su ulazak u brodogradilište na posao, doznaje se od povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u tom brodogradlištu Marija Košte.

„Interventni policajci su se rasporedili na udaljenosti oko 300 metara od ulaza u brodogradlište Nauta Lamjana i ne dozvoljavaju nam ulazak u škver”, rekao je Košta, koji je voditelj proizvodnje u ugljanskom škveru. Po Koštinim riječima za danas je planirano da novi stečajni upravitelj ovog brodogradlišta Alain Khan preuzme tu dužnost, odnosno da se obavi primopredaja, ali radnci škvera se sa time ne slažu.

Rekao je dao su interventni policajci stigli na otok Ugljen u tri broda, u svakom po 25 policajaca, te da su do brodogradlišta došla i još dva policijska kombija s po desetak policajaca. Tako u škver na posao nije moglo ući oko 40 radnika.

„Interventna je policija došla da bi spriječila naš ulazak u brodogradilište to jest da se primopredaja obavi bez naše nazočnosti. Mi želimo raditi i imamo posla ‘preko glave’ i strahujemo da bi stečajni upravitelj Khan doveo do likvidacije brodogradilišta Nautra Lamjana pošto je do sada likvidirano nekoliko poduzeća u kojima je on bio stečajni upravitelj”, kazao je Mario Košta.

Prošlog tjedna, 8. travnja, radnici remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u stečaju na otoku Ugljanu spriječili su ulazak u škver novom stečajnom upravitelju Alainu Khanu upozorivši ga da je brodogradilište u stečaju završilo zbog kriminala.

Radnici Naute Lamjane su nezadovoljni sutkinjom zadarskog Trgovačkog suda Ardenom Bajlo jer je smijenila dosadašnjeg upravitelja Ivana Rudu, koji je pokrenuo proizvodnju i vratio radnike na posao.

Izvor/Autor: http://www.politikaplus.com/