Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV-a bila na studijskom putovanju u Austriji

Austrija

AustrijaPredstavnici Sindikata PPDIV predvođeni predsjednikom Šimom Oreškovićem prošli su tjedan bili u trodnevnom studijskom posjetu u Austriji, na pozivv austrijske sindikalne središnjice PRO-GE.

Čelnik ove sindikalne asocijacije Gerhard Reiss upoznao ih je sa načinom sindikalnog djelovanja u Austriji, a domaćini su im i organizirali i obilazak nekoliko poduzeća iz područja mesne, pivarske, tekstilne i konditorske industrije.

PPDIV-ovu delegaciju su uz predsjednika i njegove najuže suradnike činili predstavnici Karlovačke i Zagrebačke pivovare, te Carsberga, PIK Vrbovca, Podravkine mesne industrije Danica, Koke, Vindije i Vajde iz Varaždina, Dukata, KIM-a iz Karlovca, PPK Valpova, Kraša, Zvečeva, Kandita i Novog Domila.

Tijekom boravka u Austriji posjetili su pivovaru Puntigam i mesnu industriju Schirnhofer gdje su ih dočekali predsjednici tamošnjih radničkih vijeća i upoznali ih sa načinom djelovanja predstavnika radnika, kao i sa samim procesima proizvdonje.

Obišli su i tekstilnu industriju Brockenstein gdje ih je tehnolog proizvodnje proveo kroz  proizvodnju i pokazao metodu dobivanja konca, no najatraktivniji je ipak bio posjet tvornici čokolade Zotter koja uz proizvodne pogone ima vrlo dobro osmišljene i opremljene prostorije za degustacije, te vrlo njegovani eko park koji se proteže uz samu tvornicu. 

Na kraju, važno je spomenuti da su PPDIV-ovci  tijekom svog boravka u Austriji bili smješteni u tzv.sindikalnom kampusu koji je u vlasništvu domaćina – snidkalne središnjice PRO-GE i u kojem se tijekom cijele godine održavaju razni sindikalni seminari i edukacije za njihove sindikalne aktiviste.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/austrija{/vsig}