Search
Close this search box.

Zatraženo otvaranje stečaja za Mirnu Rovinj

mir

mirPredstavnici sindikata PPDIV-a i resornih ministarstava složili su se danas da je rješenje za tvrtku Mirna Rovinj otvaranje stečaja.

“Nakon neuspjele predstečajne nagodbe, predan je zahtjev za otvaranje stečaja. Obje strane, predstavnici sindikata i ministarstava, zaključili su da je od iznimne važnost očuvati proizvodnju, zadržati tržišta na kojima tvrtka posluje i održati zaposlenost”, priopćilo je danas Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Ono je izvijestilo da se danas sukladno prethodnom dogovoru u tom ministarstvu održao sastanak predstavnika sindikata PPDIV-a i resornih ministarstva (Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva) na temu sudbine i budućnosti rovinjske tvrtke Mirna d.d.

Da je stečaj Mirne iz Rovinja u ovom trenutku najprihvatljivija opcija za radnike, predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković najavio je još jučer na sjednici Glavnog odbora Sindikata, obrazlažući da će se jedino kroz stečaj uspjeti raščistiti vrlo složena i radi čudnih privatizacijskih događanja u prošlosti  problematična vlasnička struktura koja u mnogo čemu danas otežava normalan nastavak proizvodnje, očuvanje radnih mjesta  i povratak Mirne u realnu tržišnu utakmicu jer je to jedini ispravni put za osiguravanje izvjesnije budućnosti njezinih radnika.

Dogovorenom sastanku Sindikata PPDIV i nadležnih ministarstava, nenajavleno je imala namjeru prisustvovati kontroverzna “krizna menadžerica” Valentina Ljubešić iz Geneze koja već duže vrijeme dezinformacijama o uspješnosti njezinog menadžeriranja obmanjuje javnost i na razne načine prijeti  predstavnicima radnika i Sindikata PPDIV, međutim sudjelovanje na današnjem sastanku joj nije omogućeno.