Search
Close this search box.

Uspješno završeni pregovori u poduzeću AGRO-TOVARNIK, potpisan Kolektivni ugovor na neodređeno vrijeme

agrotovarnik

agrotovarnikNakon uspješnih pregovora između Sindikata PPDIV kojeg je zastupao povjerenik Ante Ujaković i direktora poduzeća AGRO-TOVARNIK Miroslava Kneževića, potpisan je Kolektivni ugovor na neodređeno vrijeme.

U potpisanom kolektivnom ugovoru, kojem je do početka pregovora istekao rok važenja II. Aneksa, zadržana je razina svih dosadašnjih ugovorenih prava radnika. AGRO-TOVARNIKA.

Sami proces pregovaranja započeo je potpisivanjem Sporazuma o razini za koju se sklapa kolektivni ugovor, te upisom u evidenciju reprezentativnih sindikata u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Unatoč lošim kretanjima u gospodarstvu pa tako i u djelatnosti kojom se bavi AGRO-TOVARNIK zadržana je vrijednost radničkih plaća od 2.750,88 kn i stalni dodatak od 300,00 kn, kao i raspon vrednovanja složenosti poslova od 1,00 :3,71.

Zadržani su i dodaci na plaću do 50%, dodaci na teže uvjete rada do 10%, stimulacija do 50% osnovne plaće, jubilarne nagrade svakih 5 godina rada, prigodne nagrade za Božić i Uskrs u visini maksimalno neoporezivog iznosa, dar u naravi, te druge potpore radnicima kao što su naknada za bolovanje dužeg od 90 dana, pa sve do zaštite radnika kod otkaza s pravom na primjerenu otpremninom.

Na kraju možemo reći da je uspješno završen ciklus kolektivnih pregovora produkt zajedničkog rada i međusobno uvažavajućih pozicija i interesa koje one nose i od uprave poduzeća i Sindikata PPDIV koji u AGRO-TOVARNIKU organizira i zastupa radnike.

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA