Search
Close this search box.

Potpisan prvi kolektivni ugovor u poduzeću ADISTA iz Rovinja

adista1

adista1Krajem svibnja potpisan je prvi kolektivni ugovor u društva „ADISTA” d.o.o. iz Rovinja. U ime Sindikata PPDIV kolektivni ugovor potpisao je sindikalni povjerenik Ivo Puhar, a u ime društva „ADISTA” direktor Igor Džajić.

Potpisivanju su još bili nazočni Vera Čubranić, direktorica Ljudskih potencijala duhanske divizije „Adris” grupe, Sandra Mulvaj, zamjenica direktora poduzeća„ADISTA”, te u ime Sindikata PPDIV Hrvatske Ivica Blažević.

Kolektivni ugovor, koji je rezultat pregovora Sindikata PPDIV i uprave PODUZEĆA ADISTA, uređuje plaće, naknade i druge novčane primitke radnika, te regulira radno vrijeme, odmore i dopuste.

Osim toga, njime se propisuje ostvarivanje i drugih prava i obaveza radnika iz radog odnosa, zaštite njihovih života i zdravlja, te uvjeti za rad sindikata, radničkog vijeća i povjerenika za zaštitu na radu.

Ugovorena je najniža plaća za koeficijent jedan (I) u iznosu od 4.500,00 kuna. Shodno doprinosu radnika na radnom mjestu stimulativni dio u odnosu na osnovnu plaću može biti (-10% do + 60%). Osnovna plaća radnika povećava se za rad u dane blagdana i neradne dane propisane Zakonom 50%, za rad nedjeljom 30%, za prekovremeni rad 50%, za noćni rad 30%, te za rad u drugoj smjeni 10%.

Ugovorena je i isplata regresa za godišnji odmor u visini do maksimalno neoporezivog iznosa sukladno propisima važećim u trenutku isplate. Prema potpisanom kolektivnom ugovoru poslodavac se obavezao isplatiti “Božićnicu” na kraju kalendarske godine u novčanom iznosu od 1.500,00 kuna, a jubilarne nagrade neće moći biti niže od neoporezivog iznosa koji je utvrđen Pravilnikom o porezu na dohodak. Isto tako, ugovoreno je da se dar za djecu radnika isplaćuje do navršene 15 godine djeteta u iznosu od 600,00 kuna.

Povodom Uskrsnih i Božićnih blagdana radnicima će biti uručen dar u naravi u iznosu od 400,00 Kn.
Potpisnici kolektivnog ugovora izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom, te izrazili nadu još boljeg poslovanja društva koje bi u budućnosti omogućilo dodatno poboljšanje socijalnog položaja radnika.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA