Search
Close this search box.

Na kongresu Sindikata NSZZ „Solidarnošć“ Miroslav Nowicki ponovo izabran za predsjednika!

IMG 0813

IMG 0813U Koszelowka–Gabina u Hotelu „Magdalena u Poljskoj od 26.-27.6.2014.god. održan je Izborni kongres Sindikata NSZZ „SOLIDARNOŠĆ” u čijem je radu sudjelovalo oko 60 delegata i gostiju (Hrvatska, Francuska).
Sindikat PPDIV Hrvatske predstavljali su dopredsjednik Ivica Blažević i član Predsjedništva Denis Paradiš.
„Značaj kongresa je što je održan u vremenu žestoke sindikalne borbe za očuvanje stečenih prava radnika i njihovih radnih mjesta, kao i borbe za jačanje socijalnog dijaloga” , – naglasio je u svom uvodnom izlaganju predsjednik Sindikata NSZZ „SOLIDARNOŠĆ” Miroslav Nowicki.
Kongresu se u ime Sindikata PPDIV obratio i njegov dopredsjednik Ivica Blažević koji je u svom pozdravnom govoru posebno istaknuo vrijednost dugogodišnje suradnje Sindikata PPDIV Hrvatske i Sindikata NSZZ „SOLIDARNOŠĆ”, kroz koju su izgrađivani odnosi zajedničke sindikalne akcije i međusobnog pomaganja i uvažavanja, ali i koja je rezultirala stvaranjem međusobno pravih, čvrstih prijateljskih odnosa.

Na kongresu je prihvaćeno izvješće o radu za proteklo četverogodišnje razdoblje organizacije i organa Sindikata NSZZ „SOLIDARNOŠĆ”, a utvrđena je i Programska platforma za rad i djelovanje organizacije i organa NSZZ „SOLIDARNOŠĆ” do 2018. god.

Kongres je usvojio i odgovarajuće kongresne dokumente, izabrao članove tijela, te ponovo MIROSLAVA NOWICKOG za novog predsjednika Sindikata NSZZ „SOLIDARNOŠĆ” za mandat do 2018.god.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/solidarnost{/vsig}