Search
Close this search box.

Nakon uspješnih pregovora Coca-Cola HBC Hrvatska poboljšala Kolektivni ugovor i produžila mu važenje na još dvije godine!

PPDIV

PPDIVPregovorima o kolektivnom ugovoru između sindikata koji djeluju unutar poduzeća Coca-Cola HBC Hrvatska i poslovodstva kompanije, u siječnju ove godine prethodio je sastanak glavnog direktora Coca-Cole HBC Mircea Draje i predsjednika Sindikata PPDIV Šime Oreškovića i njihovih najužih suradnika na kojem je iskazana obostrana zainteresiranost za razgovore o razini prava radnika.

 

Slijedom tog sastanka Sindikat PPDIV u veljači je inicirao potpisivanje sporazuma o zajedničkom pristupanju pregovorima svih sindikata koji djeluju u Coca-Coli HBC Hrvatska, tako da su u ožujku pregovori sa pregovaračkim timom poslodavca formalno i započeli.

Sami pregovori protekli su u vrlo korektnom i fer ozračju, uvažavajući želje i interese obiju strana, mada se one nisu podudarale na više mjesta u samom sadržaju o razini prava u kolektivnom ugovoru.

Tijekom cijelog pregovaračkog procesa poslovodstvo je sindikatima učinilo dostupnima sve potrebne informacije bitne za položaj radnika što je uvelike olakšalo rad sindikalnih pregovarača, a kada se razgovaralo o određenim radnim mjestima i eventualnim promjenama radnog vremena za ta radna mjesta predstavnici sindikata koristili su i usluge doktora medicine rada i stručnjaka za zaštitu na radu.

Novi Kolektivni ugovor za poduzeće Coca-Cola HBC Hrvatska potpisan je u svibnju s rokom važenja od dvije godine, a značajno je za istaknuti da njegov sadržaj članovima sindikata i dalje jamči visoku razinu prava, te čak i poboljšane uvjete u pogledu većeg broja slobodnih radnih dana, a u kolektivni ugovor upisano je i pravo radnika na “uskrsnicu”, na naknadu za rođenje djeteta, te su uvedena određena povećanja vezana uz plaću.

U ime Sindikata PPDIV pregovarači za novi kolektivni ugovor bili su Sanda Marelić-Tomljanović, glavna sindikalna povjerenica podružnice Coca-Cola, voditelj tržišta rada Marinko Vrsaljko, voditeljica pravnih poslova Marina Gruban i regionalni povjerenik I. regije Denis Paradiš.

{vsig}vijesti/regija1/2014/cocacola{/vsig}

 

REGIONALNI URED
ZAGREB - REGIJA I.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Karlovačka i Krapinsko-zagorska županija).

Ljudevita Posavskog 5, 10000 Zagreb
tel. 01/4693-059 (direktna linija),  01/4693-050,
mob. 099/2178-777, 099/2178-700
fax. 01/4693-070

karta-regija1-ppdiv

DUBRAVKO DESOVIĆ
regionalni povjerenik

10000 Zagreb
Ljudevita Posavskog 5
tel. 01/4693-059
01/4693-050
fax. 01/4693-070
mob. 095/4693-057

VIJESTI IZ REGIJA