Search
Close this search box.

Jučer održana 12. sjednica Glavnog odbora Sindikata PPDIV

go srpanj0

go srpanj0Jučer su se, na poziv predsjednika Sindikata PPDIV-a Šime Oreškovića, u središnjem uredu u Zagrebu sastali članovi Glavnog odbora i održali svoju 12. sjednicu.

Osim redovitog izvješća o aktivnostima Sindikata između dviju sjednica, na dnevnom redu bilo je i Izvješće o financijsko materijalnom poslovanju za prvih šest mjeseci ove godine koje je jednoglasno i usvojeno, a donesena je i nadopuna odluke o pomoći članovima sindikata na poplavljenim područjima.

Da podsjetimo, prvotna odluka Glavnog odbora Sindikata PPDIV bila je da se za pomoć stradalim članovima na poplavljenim područjima ukupno izdvoji 100 000 kuna, no obzirom na razmjere ove elementarne nepogode i količinu nanesene štete na kućama, ukupno je za navedenu pomoć isplaćeno 151.500 kuna, pa je bilo potrebno donijeti nadopunu odluke na dodatnih 41.000 kuna, jer je 10.000 kuna za ovu svrhu donirala Sindikalna podružnica PPK Valpovo.

gosrpanjNa jučerašnjoj sjednici članovi Glavnog odbora na prijedlog predsjednika Oreškovića na upražnjeno mjesto člana Predsjedništva jednoglasno su izabrali Dragicu Marović, glavnu sindikalnu povjerenicu podružnice Dukat.
Članove Glavnog odbora predsjednik Orešković na sjednici je obavijestio da je sa 1.7.2014. godine Marinko Vrsaljko, dosadašnji voditelj ekonomskih poslova otišao u mirovinu, te je nazočne kolege upoznao sa „njegovim nasljednikom” Jasminom Kunjkom koji započinje s radom u ponedjeljak 14.7. 2014..

Marina Gruban, voditeljica pravnih poslova u Sindikatu, u drugom je dijelu sjednice prisutne upoznala sa tijekom stavljanja u saborsku proceduru i donošenja novih radnih zakona (ZOR, ZNR, Zakon o reprezentativnosti udruga, Zakon o udrugama, Zakon o računovodstvu neprofitnih organizacija …), pa je još jednom izraženo nezadovoljstvo načinom uvažavanja sindikalnih stavova i argumenata od strane ministra rada Miranda Mrsića, te je zaključeno da se prema SSSH uputi inicijativa za sindikalne aktivnosti protiv izglasavanja konačnog prijedloga ZOR-a u Saboru.