Search
Close this search box.

Suspendiran Dario Lukšić, glavni sindikalni povjerenik u Purisu d.d. u stečaju

ppdiv

ppdivSukladno Statutu i Aktima Sindikata PPDIV-a odluku o suspenziji danas je donio  predsjednik Šimo Orešković na prijedlog regionalnog povjerenika, a razlozi su neprofesionalno ponašanje Darija Lukšića prema zadaćama koje su mu povjerene. Tako nije došao na zakazani skup zaposlenika u Purisu 7. srpnja, nije informirao radnike o sadržaju dvije ponude koje su došle za zakup Purisa, niti je komunicirao sa središnjicom Sindikata o vrlo složenim problemima u Purisu.

Nadalje, prema informacijama sa kojima raspolaže Sindikat PPDIV, Lukšić uskoro napušta poduzeće Puris i odlazi na novu poziciju u gradsku tvrtku. Stoga će , poručuje predsjednik  PPDIV-a , pokrenuti i postupak njegova opoziva iz Odbora vjerovnika Purisa u stečaju. “Obzirom da on više tamo neće raditi, on ne može kvalitetno zastupati interese radnika Purisa. Kao što nije radio ni do sad – poručuje Šimo Orešković i nastavlja; 

“Uoči nove sjednice Odbora vjerovnika koja će se održati u utorak 15. srpnja i na kojoj će se ponovo odlučivati o zakupu Purisa, stručna služba PPDIV-a dobila je na uvid ponude tvrtki Geneza i Valipile te ih analizirala. Jasan stav PPDIV-a je kako je ponuda tvrtke Valipile u svim bitnim aspektima bolja. Valipile s Purisom ima već godinu dana poslovnu suradnju i uskladili su svoje poslovne procese. Peradarstvo je osnovna djelatnost tvrtke Valipile već 23 godine i ona može biti solidan partner za razvoj posrnulog Purisa. Valja istaknuti kako su naše ekonomske analize pokazale da Valipile ima financijsku snagu i za kupovinu Purisa, što je njihov cilj iznesen u ponudi. Tako bi se konačno osigurala stabilnost poslovanja u Purisu. Sagledavši sve važne parametre, Valipile je ozbiljan partner za budućnost, a ne još jedna prolazna avantura u Purisu.! – zaključuje Orešković.