Search
Close this search box.

U Slatini otvoren novi pogon AgroFructusa vrijedan 7 milijuna eura

agrofructis1

agrofructis1Investicija donosi 250 novozaposlenih i novi posao za više od dvije tisuće malih kooperanata.

AgroFructus Grupa otvorila je novi proizvodni pogon za preradu voća i povrća u Slatini, priopćeno je iz HGK. Investicija je vrijedna oko sedam milijuna eura te omogućava tvrtki da dočeka proizvodnu sezonu u potpuno novom proizvodnom pogonu kojim se značajno povećavaju kapaciteti te se osigurava proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda na najsuvremenijim linijama za pasterizaciju voća i povrća.

Potpredsjednik HGK za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove Domagoj Juričić čestitao je AgroFructus Grupi na dosadašnjem uspješnom poslovanju te na ovom projektu. „Samo poduzetnička inicijativa može pokrenuti gospodarsku djelatnost. Sedam milijuna eura vrijedna investicija donijet će 250 novozaposlenih, a novi posao za više od 2000 malih kooperanata na čemu vam čitavo hrvatsko društvo može biti duboko zahvalno. Imajući na umu hrvatske prilike, u općim globalnim uvjetima postigli ste čudo te šireći proizvodnju pokrećete hrvatsko gospodarstvo”, naglasio je Juričić.

„Na ovu smo se investiciju odlučili u želji da unaprijedimo svoje poslovanje, osiguramo budućnost svojim radnicima, revitaliziramo proizvodnju voća i povrća na području Slavonije, ali i unaprijedimo hrvatsko gospodarstvo u cijelosti”, naglasio je Denis Matijević, direktor Marinade d.o.o., jedne od članica AgroFructus Grupe, te dodao kako im je namjera bila pokazati da je i u ova krizna vremena moguće napraviti korak naprijed, ali treba prepoznati važnost praćenja nove tehnologije, predanog rada i konstantnog učenja i obrazovanja.

„Proizvodni pogon koristi najmoderniju tehnologiju za preradu voća i povrća na tržištu, značajno povećava kapacitet naše proizvodnje pasteriziranog voća i povrća te predstavlja priliku za daljnji rast i napredovanje, kazao je direktor Marinade dodavši kako ovim otvaranjem njihov posao nije završen, već on tek počinje. „Timskim radom i dalje ćemo osmišljavati nove projekte, ulagati u njih i truditi se da ih ostvarimo”, kazao je Matijević.

Kako se ističe u priopćenju, AgroFructus Grupa konstantno radi na poboljšanju i unapređenju svog poslovanja, pa se stoga i odlučila uložiti u proizvodni pogon za preradu voća i povrća Marinada Slatina, koja se bavi proizvodnjom pasteriziranog voća i povrća (džemova, ajvara, kompota, kiselih krastavaca, miješane salate itd.).

U sklopu ove investicije kupljene su nove linije za preradu i pakiranje te je adaptirana postojeća proizvodna hala. Za ovo ulaganje potpisan je ugovor s APPPR-om te se očekuje maksimalan povrat sredstava iz IPARD programa u iznosu od 1,5 milijuna eura. Ove se godine planira prerada 15 tisuća tona voća i povrća. Sirovina za proizvodnju trenutno dolazi od kooperanata iz pet slavonskih županija. Kako bi osigurala što kvalitetniju sirovinu za svoje proizvode, AgroFructus Grupa svoje kooperante prati u organizaciji proizvodnje, savjetuje ih i educira te kreditira repromaterijalom.

AgroFructus Grupu čine tvrtke za proizvodnju, otkup, skladištenje, preradu i prodaju voća i povrća u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Grupa ostvaruje godišnji promet od 650 milijuna kuna i zapošljava oko 450 stalnih radnika. Surađuje sa svim većim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, a svoje proizvode plasira i na tržišta Australije, Kanade, SAD, Švicarske, Švedske, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Libije i Izraela, zaključuje se u priopćenju.

Izvor/Autor: http://www.poslovni.hr/