Search
Close this search box.

Predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković sa suradnicima obišao najugroženije članove na poplavljenim područjima u Slavoniji

IMG 0110 ispravno

IMG 0110 ispravnoTiijekom jučerašnjeg dana delegacija Sindikata PPDIV predvođena predsjednikom Oreškovićem obišla je dvadesetak obitelji članova našeg sindikata iz najugroženije skupine poplavljenih kućanstava u mjestima Račinovci, Gunja, Rajevo selo i Strošinci.

Svakom domaćinstvu uručen je i paket  prehrambenih proizvoda, a susreti s domaćinima, unatoč vrlo teškoj situaciji u kojoj su se našli, obilovali su njihovim optimizmom i  iskazanoj želji da se štete što prije saniraju i da se vrate u svoja obnovljena ognjišta.

Tek na spomen državne vlasti i njihove reakcije na cijelu ovu katastrofu, na licima su im se na kratko mogli primjetiti pomješani osjećaji i  srdžbe i tuge i nepravde i nemoći, jer sve što je do sad urađeno, uradili su mještani sami, a državne komisije još  nisu obišle niti sva domaćinstva da bi odredili hoće li objekti biti za rušenje ili ne, a mnogima još nije niti isplaćena pomoć Crvenog križa od 4000 kuna.

Predsjednik Orešković sa suradnicima obišao je i mjesto proboja nasipa u Rajevom selu gdje se  izvode radovi na sanaciji, no još uvijek vidljiva oštećenja na licu mjesta svjedoče o tome kakva je to razorna snaga podivljale vode rušila sve pred sobom i sa kakvom teškom prirodnom katastrofom  se suočilo tamošnje stanovništvo.

IMG 0122 ispravnoU delegaciji Sindikata PPDIV uz predsjednika Oreškovića bila je Snježana Puljić, članica Glavnog odbora iz Županje, Vladimir Košutić, član Predsjedništva, Ante Krajina, regionalni povjerenik II. regije, Jasmin Kunjko suradnik za ekonomske poslove, te sindikalni povjerenici iz poduzeća u kojima rade poplavljeni članovi koje se posjetilo.

PPDIV-ovoj delegaciji pridružili su se i Frano Jopić, regionalni povjerenik SSSH i Krešo Dorić, glavni povjerenik podružnice Sinidkata EKN-a iz Saponije, koji su za najugroženije obitelji s ovog područja također najavili skoru pomoć.

Na kraju da podsjetimo, među ugroženiima u područjima pogođenima prirodnom katastrofom poplavom, našlo se i 38 obitelji članova Sindikata PPDIV, pa je na ime pomoći stradalima Sindikat odlukom Glavnog odbora izdvojio ukupno 151.500 kuna i što je već prije mjesec dana  stradalim obiteljima i isplaćeno prema procijenjenoj kategorizaciji oštećenja objekta u kojem su obitelji živjele.

Financijskoj pripomoći Sindikata PPDIV tada se pridružila i Sindikalna podružnica PPK Valpovo sa 10.000 kuna.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/poplava{/vsig}