Search
Close this search box.

Središnjici Sindikata PPDIV u pomoći poplavljenoj Slavoniji pridružila se podružnica Valipile, te Sindikati EKN-a Plive i Saponie

IMG 0122 ispravno

IMG 0122 ispravnoSindikat PPDIV Hrvatske na poplavljenim područjima u istočnoj Slavoniji (Gunja, Rajevo Selo, Strošinci, Račinovci) ima svoje članove koji su zaposlenici u tvrtkama u Županji, ali  stanuju u spomenutim mjestima, te su im kuće bile potpuno poplavljene. Radi toga je Sindikat PPDIV već u lipnju izdvojio ukupno 151.500 kuna koje je raspodijelio na 37 obitelji  čije su kuće bile poplavljene i koji su pretrpjeli štetu.

Sredinom srpnja, kao što smo već izvještavali, poplavom pogođene kolege i njihove obitelji, obišao je u pratnji suradnika i predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković  podijelivši im pritom dodatne pakete Podravke i Kraša.

Svoju želju da pomognu radnicima, članovima sindikata sa poplavljenih područja već tada izrazili su i kolege iz Sindikata EKN Plive, Saponije i Sindikata PPDIV-a SP Valipilea i to na način da  će za 25 radnika iz PPDIV-ovih sindikalnih podružnica Sladorana, Napredak, Veterinarska stanica Županja, Slavonija, Vodoprivreda Vinkovci, te podružnice Sindikata metalaca SAME DEUTZ-FAHR Žetelice donirati svakome po perilicu rublja (Pliva), te određene količine praška za pranje (Saponia), kao i pileće pakete Valipilea iz Sesvetskog Kraljevca.

Podjela navedene pomoći članovima sindikata sa poplavljenih područja biti će  u UTORAK, 29. srpnja 2014. godine, s početkom u 10:30 sati u prostorijama POLJOPRIVREDNE ZADRUGE NAPREDAK u DRENOVCIMA, Veliki šor 19.

Donaciju će ugroženim radnicima, članovima sindikata, uručiti predstavnik Sindikata PPDIV-a Ante Krajina, predstavnik Sindikata EKN Aleksandra Dučkić i predstavnici sindikata EKN Saponia Krešimir Dorić i teritorijalni povjerenik SSSH Frano Kopić, te povjerenici iz sindikalnih podružnica ugroženih.