Search
Close this search box.

Hidrotehnika Čakovec sa Sindikatom PPDIV potpisala Sporazum o produljenju važenja Kolektivnog ugovora potpisanog 2007. godine

Direktor Hidrotehnike iz Čakovca Saša Sabolić i sindikalni povjerenik Hidrotehnikine podružnice Sindikata PPDIV Zlatko Skoliber, potpisali su danas Sporazum o produljenju važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama radnika i poslodavca koji je sklopljen još 2007. godine.

Premda je izvorni tekst Kolektivnog ugovora iz 2007. godine u međuvremenu dva puta doživio izmjene i dopune i to 2010. i 2013. godine kojima su se uslijed zaoštravanja uvjeta poslovanja i pogoršane situacije na tržištu pružanja usluga na kojem posluju, neka prava radnika smanjivala, današnji potpisi na ovom Sporazumu garancija su zadržavanja trenutno važeših, odnosno svih stečenih radničkih prava, a to svakako valja pozdraviti.

Osim toga, važno je napomenuti da je potpisivanju Sporazuma prethodilo nekoliko krugova razgovora socijalnih partnera u poduzeću, dakle radnka i poslovodstva, te da su se vrlo uspješno i argumentirano različite početne interesne pozicije, vođene između ostalog i brigom za opstanak poduzeća, dovoljno približile tako da je do potpisivanja Sporazuma uopće i moglo doći, a to dokazuje kako je socijalni dijalog i međusobno uvažavanje stavova i interesa svih zainteresiranih strana u Hidrotehnici iz Čakovca kontinuirani obrazac uspješnog suživota koji se njeguje već duži niz godina.

Današanjem potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i Denis Paradiš, regionalni povjerenik I. sindikalne regije Sindikata PPDIV.

 

 

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA