Search
Close this search box.

Gotovo 7.500 poduzetnika ne isplaćuje plaće svojim radnicima

cipele

Porezna uprava objavila je danas na svojim mrežnim stranicama ažurirani popis poslodavaca koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće, a takvih je po današnjim pokazateljima ukupno 7.461 sa 27.534 zaposlenih.

Na tom popis poreznih obveznika/poslodavaca, koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće za razdoblje obračuna od siječnja do lipnja ove godine, nalazi se 5.945 pravnih osoba sa 23.115 zaposlenih te 1.516 fizičkih osoba odnosno obrtnika neisplatitelja plaća koji imaju 4.419 zaposlenih.

Riječ je o poduzetnicima koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Simptomatično je da je na današnjem popisu čak i nešto više poslodavaca nego na prvom popisu nazvanom popis ‘srama’, kojeg su Porezna uprava i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavili 15. srpnja.

Prije mjesec dana na tom je popisu bilo 7.038 poduzetnika – 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika koji nisu isplaćivali plaće svojim radnicima.

cipelePorezna uprava krajem svakog tjedna ažurira objavljeni popis poreznih obveznika/poslodavaca koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima, odnosno koji su na dostavljenim obrascima tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u vremenskom razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Izvor/Autor: http://www.politikaplus.com/