Search
Close this search box.

Održan Sindikalni skup u Podravkinoj podružnici Sindikata PPDIV Studenac u Lipiku

studenac2

studenac2Prošlo je više od godine dana kada je Uprava Podravke donijela odluku o napuštanju programa Pića i prodaji lipičke tvornice Studenac strateškom partneru koji bi nastavio tamošnju proizvodnju uspješnije nego što je to sama Podravka radila.

Svaki proces prodaje kompanije ili njezinog dijela iziskuje neko određeno vrijeme, procedure i proces je koji traje, međutim godina dana za radnike koji žive i rade u neizvjenosti od onoga što im donosi “sutra” doista je mnogo.

Stoga je u petak 29. kolovoza održan Sindikalni skup na kojem su se radnicima uz domaćina, glavnog povjerenika podružnice Jagora Opića obratili i predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković, regionalni povjerenik III. regije Davor Vrbek i glavna  povjerenica za Podravku d.d. Ksenija Horvat.

Cjelokupnu situaciju u poslovanju Studenca dodatno je pogoršao veliki broj kišnih dana ovoga ljeta, pa proizvodnja u Lipiku nije išla onim tempom kako su Studenčani naučeni tijekom sezone, što je dodatno otvorilo prostora za razna nagađanja i špekulacije o nepovoljnom ishodu procesa prodaje  koji je u tijeku, za radnike i njihova radna mjesta.

Radi toga je predsjednik Orešković vrlo jasno odmah na početku svojeg izlaganja poručio okupljenim radnicima da Sindikat PPDIV prati ovaj proces izdvajanja Studenca iz sustava Podravke od samog početka, od dana donošenja odluke i da kontinuirano održava razgovore sa poslovodstvom radi informiranja i usmjeravanja samog procesa kako ne bi završio na štetu radnika.

Naglasio je kako je na dnevnoj bazi i u kontaktu sa resornim ministarstvima, te da Podravka prema riječima svog predsjednika Uprave ima opciju kojom se želi nastaviti i proširiti proizvodnja u Lipiku,  međutim da  cjelovito rješenje koje bi bilo prihvatljivo svim zainteresiranim stranama doista još iziskuje dodatno vrijeme za provedbu, te je pozvao radnike na još malo strpljenja.

Uglavnom, na iskazanu zabrinutost radnika, nekoliko puta vrlo  jasno je poručio da se konačna odluka o završetku ovog procesa neće nikako donijeti bez ranijeg konzuliranja Sindikata PPDIV, te da će Sindikat, kao što je to bio i uvijek do sada, biti stalno uz radnike i štititi njihove interese do samoga završetka izdvajanja, tako da neće biti zakinuti za svoja prava.

“Bez obzira na sve poluinformacije ili špekulacije koje posljednjih dana dolaze do vas i koje ne možemo spriječiti,  prestanak rada u vašoj tvornici Studenac za Sindikat PPDIV nije opcija, stoga imajte u nas povjerenje da vodimo računa o tijeku procesa, razgovaramo sa svima koji u ovom procesu sudjeluju i odlučuju i štitimo vaše interese.” – poručio je na kraju svog izlaganja predsjednik Sindikata Šimo Orešković.