Search
Close this search box.

Nije prihvaćena ponuda Principes prometa za dokapitalizaciju Badela 1862

badel copy

badel copyPonuda jedinog ponuditelja za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862, tvrtke Princeps promet nije prihvaćena jer nisu u roku dostavili traženu dokumentaciju, priopćeno je danas iz Badela.

Na sjednici radne skupine za ocjenu mjera restrukturiranja Badela 1862, održanoj 5. rujna sa ciljem provedbe postupka predstečajne nagodbe, izvršena je analiza obvezujuće ponude jedinog ponuditelja – Princeps promet d.o.o. iz Zagreba, koja je pristigla na javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela od 22. travnja ove godine.

“Radna skupina je donijela odluku po kojoj ponuda Princeps prometa nije prihvaćena, budući je utvrđeno da ponuditelj nije u okviru ostavljenog roka dostavio traženu dokumentaciju. Ponuda je formalno i suštinski nepotpuna u dijelu ispunjenja obveznih uvjeta i potrebne dokumentacije kojom se dokazuje financijska sposobnost i investicijski potencijal ponuditelja”, navode iz Badela.

Napominju i kako je time okončan postupak po javnom pozivu za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela.Radna skupina je zaključila da je za osiguranje dugoročne opstojnosti Badela 1862 nužno izvršiti dokapitalizaciju u okviru postupka predstečajne nagodbe, čime će se osigurati kontinuirana likvidnost i potrebna adekvatnost kapitala.

Uvažavajući činjenicu da je Badel 1862 trgovačko društvo u većinskom državnom vlasništvu, aktivnosti u pronalasku izvora planirane dokapitalizacije provodit će Ministarstvo gospodarstva u koordinaciji sa Centrom za restrukturiranje i prodaju, Ministarstvom financija i Ministarstvom poljoprivrede, ističu iz Badela.

O tijeku daljnjeg postupka Badel će, kako navode, redovito obavještavati investicijsku javnost.Sredinom lipnja iz Badela su izvijestili da je u prvom krugu prikupljanja neobvezujućih ponuda povodom javnog poziva za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862, u okviru postupka predstečajne nagodbe interes pokazalo šest domaćih i inozemnih kompanija, od kojih je u roku dostavljeno pet neobvezujućih ponuda.

Izvor/Autor: http://www.poslovni.hr/