Search
Close this search box.

Obilježena 138. obljetnica organiziranog vodnog gospodarstva u Hrvatskoj

vode 1 2014 copy

vode  1 2014 copyHrvatske vode i ove su godine 7. rujna proslavile svoj dan, obljetnicu organiziranog vodnog gospodarstva u Hrvatskoj, na dan kada je 1876. u Klisi kod Osijeka održana konstituirajuća skupština Družtva za regulaciju rieke Vuke. Prvi predsjednik Družtva bio je biskup Josip Juraj Strossmayer.

Središnja proslava održana je u Zagrebu gdje se uzvanicima u ime domaćina Hrvatskih voda  obratio dir. Ivica Plišić, te u ime Ministarstva poljoprivrede  ministar Tihomir Jakovina.

U ime Sabora ovoj svećanosti prisustvovao je potpredsjednik Nenad Stazić, a među uzvanicima bili su još i ministar financija u hrvatskoj vladi Boris  Lalovac, te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Delegaciju Sindikata PPDIV-a na obilježavanju Dana Hrvatskih voda predvodio je predsjednik Šimo Orešković, a uz njega činili su ju još Ivica Zečević – član Predsjedništva Sindikata PPDIV i glavni sinidkalni povjerenik zagrebačke  podružnice PPDIV-a Hrvatskih voda, Jasmin Kunjko – stručni suradnik u Sindikatu za ekonomske poslove i Denis Paradiš, regionalni povjerenik I. regije.