Search
Close this search box.

Održana 15. sjednica Predsjedništva Sindikata PPDIV

predsjedništvo

predsjedništvoU srijedu 10. rujna u središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagrebu, pod predsjedanjem predsjednika Šime Oreškovića održana je 15. sjednica Predsjedništva.

Kako je ovo bila prva sjednica od godišnjih odmora, a aktivnosti Sindikata niti po ljetu nisu jenjavale, tako da su se od početka rujna još samo dodatno pojačale na raznim “frontovima”, članove Predsjedništva dočekao je prilično opsežan dnevni red.

Uvodnim izlaganjem predsjednik Orešković naglasio je da se problemi radnika iz poduzeća Adria u Zadru, Mirne iz Rovinja, Podravkinog lipičkog Studenca, zagrebačkog Badela i dvaju vodoprivrednih poduzeća koja su u predstečajnim nagodbama i dalje nastavljaju. U nekima je tijekom ljeta ndošlo do novih  okolnosti koje se prate i u zaštiti radnika postupa prema njima, u nekima je veći dio problema riješen (kao npr. Puris dat u zakup poduzeću Valipile pa su radnici nastavili nesmetano raditi), a u jednom dijelu su problemi u fazi rješavanja. 

Uglavnom, o svakom navedenom konkretnom poduzeću gdje Sindikat PPDIV ima svoje članove, na dnevnoj razini u kontinuitetu obavljaju se razgovori sa svim zainteresiranim stranama za rješavanje problema, uključujući i resorna ministarstva.

Tako je početkom ovog tjedna predsjednik Orešković sa suradnicima sudjelovao na sastanku u Badelu, a održan je i sastanak sa predstavnicima  četiri ministarstva na kojem je analizirana  problematika  više poduzeća iz sektora koji Sindikat PPDIV pokriva.

Članovi Predsjdništva informirani su i o tijeku drugih sindikalnih aktivnosti.

Izdavanje novih sindikalnih iskaznica kojima će članovi Sindikata PPDIV moći koristiti ugovorene pogodnosti iz Kataloga pogodnosti objavljenog na http://ppdiv.hr/katalog-pogodnosti  i dalje je u tijeku, tako da su iskaznice otišle već na 14 000 adresa naših članova, dok će preostale, čije su adrese  sindikalni povjerenici i poslodavci dostavili u Sindikat PPDIV otići do kraja rujna.

Katalog pogodnosti već je jučer obogaćen novom ponudom iz Termi Tuhelj, a tijekom idućeg tjedna očekuje se potpisivanje ugovora  sa CROATIA OSIGURANJEM oko pogodnosti za sve vrste osiguranja, povoljnijoj kupnji proizvoda u centrima PEVEC, kao i definiranje ponude sindikalnih paketa iz koprivničke PODRAVKE po povoljnijim cijenama.

Na jučerašnjoj sjednici donesene su odluke i o održavanju Zborova regija, te seminara za sindikalne povjerenike i članove radničkih vjieća. 

Tako će se Zborovi regija održati u tjednu od 22.-26.9.2014. i to u ponedjeljak 22. rujna za IV. regiju u hotelu Kolovare u Zadru, u srijedu 24.rujna u Eko parku Kraš u Bratini za I. regiju, u četvrtak 25. rujna u koprivničkoj Podravki za III. regiju i na kraju 26. rujna u hotelu Osijek u Osijeku za II. regiju.

Seminar za Sindikalne povjerenike održat će se u Hotelu Medena u Trogiru od 6.-8.11.2014.

Već je poznato da bi se u sklopu seminara polaznicima svojim predavanjima trebali predstaviti:

  •  Doc.dr.sc. Viktor Gotovac,Katedra za radno i socijalno pravo, Pravnog fakulteta u Zagrebu 
  •  mr.sc. Marija Zuber, savjetnica u časopisu Računovodstvo i financije
  •  dipl. ing. Zvonko Kardum (zaštita na radu)
  •  Josip Budimir, ekonomski analitičar
  •  Marina Kasunić-Peris, pomoćnica ministra u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava
  • Predsjedništvo Sindikata PPDIV donijelo je jučer na svojoj sjednici i nekoliko financijskih odluka, zatim odluku o sudjelovanju delegacije PPDIV-a na skorašnjoj konferenciji EFFAT-a, a potvrđene su i predložene promjene u zastupanju pojedinih podružnica, ili pak promjeni naziva i  adresa.
  • Najavljena je i trodnevna posjeta  delegacije austrijske sindikalne središnjice PRO-GE Sindikatu PPDIV-a idući tjedan. PRO-GE okuplja sindikate prehrambenih i poljoprivrednih poduzeća, konditora, mesnih industrija i tekstilne industrije. U Hrvatskoj će boraviti od 15.-18.9., posjetiti će proizvodnje u Podravki, Krašu i pivovari Calsberg Croatia, obići će znamenitosti Zagreba, a zajedno sa predstavnicima domaćina održat će  i radionicu na temu usporedbe rada radničkih vijeća u Austriji i Hrvatskoj.