Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV medijima i javnosti uputio priopćenje o Mirni iz Rovinja

predsjednik copy

predsjednik copyTijekom jučerašnjeg dana Sindikat PPDIV uputio je medijima i javnosti priopćenje o svojim stavovima oko događanja u Mirni d.d. iz Rovinja. Priopćenje koje u ime Sindikata potpisuje predsjednik Šimo Orešković donosimo vam u cijelosti:

O stanju u Mirni d.d. Rovinj već smo Vas više puta izvještavali, ali pošto se dogodio novi moment kojim je Podravka d.d. Koprivnica od prije 10-ak dana postala većinski vlasnik 53,85% dionica Mirne, te zatražila od Uprave društva ili Nadzornog odbora HITNO sazivanje Skupštine društva, zatražili smo sastanak sa resornim i nadležnim ministarstvima kako bi zajednički pronašli rješenje da Mirna ne završi u stečaju s obzirom da je nakon neuspjele predstečajne nagodbe FINA predložila otvaranje stečaja koji prijedlog se već 5 mjeseci nalazi na Trgovačkom sudu u Rijeci.

Da Vas podsjetim: društvom upravlja krizni menadžment tvrtke Geneza d.o.o. Zagreb; proizvodnja se redovito odvija sa izvozom 85% proizvodnje; 268 radnika redovito radi i dobiva plaće; tri člana Nadzornog odbora, koji su doveli i postavili krizni menadžment, imenovao je Trgovački sud još prije dvije godine; Nadzorni odbor odgađa sazivanje Skupštine društva, iako se ista zakonski već morala održati.

Pored svega navedenog bilo je još niz događaja koji su pratili stanje u Mirni d.d. Rovinj.

Sada, kada je većinski vlasnik Mirne poznat, kada je zatražio i održavanje Skupštine društva, a zakonski mora ići i u javnu ponudu za otkup svih dionica, jasno je da želi preuzeti odgovornost i upravljanje tvrtkom što je do sada dioničarima bilo onemogućeno, zatražili smo od nazočnih na sastanku Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija pomoć u rješavanju nastalog stanja i dobili punu podršku u nastojanju da Mirna ne završi u stečaju, te pozvali Trgovački sud u Rijeci da isti zakaže održavanje Skupštine društva po prijedlogu jednog dioničara koji je već ranije upućen sudu, te zatražili od stečajne sutkinje da napravi zastoj u otvaranju stečaja Mirne dok se ne održi Skupština društva, a pozivamo i Podravku da učini isto, nakon čega će se i razriješiti nastalo stanje u Mirni d.d. Rovinj i otkloniti uvjeti za otvaranje stečaja.

Poštovani predstavnici medija, molim Vas da o navedenom novonastalom stanju u Mirni d.d. Rovinj izvijestite javnost i Vašim javnim djelovanjem dadete doprinos u pozitivnom rješenju stanja u Mirni d.d. Rovinj.

S poštovanjem!

PREDSJEDNIK

Šimo Orešković