Search
Close this search box.

Predstavnici austrijske sindikalne središnjice PRO-GE započeli posjet Sindikatu PPDIV-a

pro2

pro2Okruglim stolom na temu djelovanja radničkih vijeća u Austriji i Hrvatskoj koji je jutros održan u Eko parku Kraš u Bratini započelo je trodnevni studijski boravak austrijske  delegacije sinidkalne središnjice PRO-GE Hrvatskoj gdje su doputovali na poziv Sindikata PPDIV-a.

Austrijsku delegaciju predvodi Gerhard Reiss, stručnjak za kolektivno pregovaranje za sektor prehrane i za međunarodnu suradnju PRO-GE-a, a koji je ujedno predstavnik austrijskih sindikata konditorskog sektora, proizvodnje voća i povrća u svjetskoj organizaciji IUF.

Goste iz Austrije jutros su u Eko parku Kraš u Bratini u ime domaćina pozdravili predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković i dopredsjednica Marica Vidaković, te u ime SSSH predsjednik Mladen Novosel, nakon čega je započela tribina na temu djelovanja radničkih vijeća u Austriji i Hrvatskoj, te koji su nedostaci i prednosti radnih zakonodavstavau ovim zemljama.

U realizaciji tribine uz sindikalne goste, sudjelovali su i predsjednici radničkih vijeća iz redova Sindikata PPDIV iz Zagreba i okolice, regionalni povjerenici, te predstavnici PPDIV-ovoh stručnih službi.

Tijekom popodneva domaćini će povesti svoje austrijske kolege u obilazak Zagreba, a u  naredna dva dana posjetiti će Podravku, Danicu i Calsberg Croatiu u Koprivnici, te Kraš u Zagrebu.

{vsig}vijesti/2014/proge{/vsig}