Search
Close this search box.

Jučer održan regionalni Zbor IV. regije u hotelu Kolovare u Zadru

006

006Prema terminskom planu aktivnosti Sindikata PPDIV koji je početkom ove godine usvojio Glavni odbor, ovaj tjedan će se održati zborovi sve četiri sindikalne regije na kojima će sindikalni povjerenici i predsjednici radničkih vijeća iz redova našeg sindikata dobiti više informacija i pojašnjenja/tumačenja o radnim zakonima koje je aktualna vlast kroz svoju saborsku većinu izglasala u proljeće i tijekom ljeta.

 

Prvi Zbor i to za IV. sindikalnu regiju održan je jučer u Zadru u hotelu Kolovare. Na njemu su se okupili sindikalni povjerenici, te predsjednici i članovi RV iz cijele Dalmacije, Istre i Primorsko-goranske županije.

U radu regionalnog zbora sudjelovao je i predsjednika Sindikata PPDIV Šimo Orešković koji je na samom početku i govorio o poduzetim sindikalnim aktivnostima, s posebnim osvrtom na ovu regiju, a uz njega bili su i Marina Gruban, voditeljica za pravne poslove u Sindikatu i Jasmin Kunjko stručni suradnik za ekonomske poslove.

Predsjednik Orešković govorio je i o novom Zakonu o zaštiti na radu, te istaknuo važnost povjerenika za ZNR – predstavnike radnika za ukupno funkcioniranje Sindikata, najavivši pri tom da je, temeljem novog Zakona, nužno za povjerenike za ZNR provesti izbore po uzoru na izbore za radnička vijeća.

Marina Gruban prisutne na Zboru temeljito je upoznala o novom Zakonu o radu, kao i o izmjenama Zakona o reprezentativnosti, dok se Jasmin Kunjko predstavio povjerenicima i upoznao sa svojim aktivnostima za ovo kratko vrijeme od dva mjeseca od kad je došao raditi u Sindikat PPDIV. obratio se skupu, te ih upoznao o svojim aktivnostima kao novi kolega za ovo kratko razdoblje.

Na kraju valja reći da se svojim kolegama sa regije prisutnima na Zboru obratio i Ivica Blažević, njihov regionalni povjerenik koji se osvrnuo na najvažnije aktivnosti u proteklom periodu koje su zajednički provodili, izdvojio je pri tom poduzeća u kojima je situacija u pogledu sigurnosti radnika i njihovih radnih mjesta najdramatičnija i najavio je aktivnosti koje će se provoditi na IV. regiji do kraja godine.

Odaziv sindikalnih povjerenika i članova radničkih vijeća iz redova Sindikata PPDIV na jučerašnji Zbor IV. regije bio je izuzetno dobar, što je svojevrsna potvrda i pozitivna povratna reakcija PPDIV-ovih aktivista na nastojanja predsjednika Oreškovića da se tijekom godine više puta susretne sa “bazom” – povjerenicima iz svih podružnica na nekom području/regiji, kako bi i sa onima najmanjima i onima najudaljenijima koji to žele i imaju potrebu osigurao direktan kontakt sa stručnim timom Sindikata i da bi moguće mogli porazgovarati o problemima sa kojima se susreću u svojo radnoj sredini.

Nakon  Zbora IV. regije u Zadru, u srijedu 24.9. slijedi Zbor I. regije u Eko parku Kraš u Bratini, potom u četvrtak 25.9. Zbor III. regije koji će se održati u koprivničkom Belupu d.d. i na kraju tjedna, u petak 26.9. Zbor II. regije koji će se okupiti u Osijeku u hotelu Osijek.

{vsig}vijesti/regija4/2013/kolovare{/vsig}

 

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA