Search
Close this search box.

Zadarska Adria ide u stečaj!!

Adria Zadar 007

Adria Zadar  007Sto i pedeset radnika te sindikat Adrije idućega tjedna će pokrenuti stečaj te zadarske riboprerađivačke tvrtke, dogovoreno je u četvrtak na sastanku s Upravom te zadarske riboprerađivačke tvrtke.

“Budući da nema uvjeta za nastavak proizvodnje, jedino rješenje je stečaj”, rekao je novinarima Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Šimo Orešković.

Prigovorio je Ministarstvu financija i Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB) jer nisu pronašli strateškog partnera Adriji te smatra da su i oni odgovorni za stečaj tvrtke.

“Upućujem kritiku Ministarstvu financija i Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB) koji su se obvezali da će pronaći strateškog partnera koji će preuzeti Adriju kako bi se nastavila proizvodnja. Dobili smo odgovor iz ministarstva da oni to nisu u mogućnosti, te da je stečaj najbolje rješenje. Međutim, ako su se obvezali na pronalazak partnera, onda su oni i odgovorni za stečaj tvrtke”, rekao je Orešković.

Također je naglasio kako je tvrtka je u predstečajnom postupku postigla nagodbu da se u tzv. grace periodu, od godinu dana pronađe strateški partner, te da taj rok ističe za mjesec dana.

“Na žalost, nema nastavka proizvodnje, ako se ovdje već dva mjeseca ne radi”, zaključio je Orešković.

Kako je dogovoreno danas na sastanku s Upravom, 150 radnika će tri zaostale plaće naplatiti prodajom ribljih konzervi iz zaliha tvrtke.

Izvor/Autor: http://www.poslovni.hr/