Na Poljoprivrednom Fakultetu u Osijeku 11. studenoga 2014. godine održana je konferencija naziva “Snaga hrvatske hrane” u organizaciji Poslovnog dnevnik. Konferencija se, kako su naveli u Poslovnom dnevniku, sastojala od centralne panel diskusije i četiri paralelne radionice.
“Središnja panel diskusija tražila je odgovor na pitanja poput onih kako bi hrvatska poljoprivreda trebala izgledati 2030. godine, a bila je zamišljena kao poticaj početku šire društvene rasprave o ovoj problematici. ‘Snaga hrvatske hrane’ ciklus je stručnih okruglih stolova koji su se tijekom 2013. i 2014. u organizaciji Poslovnog dnevnika afirmirali kao mjesto susreta proizvođača, predstavnika relevantnih državnih i lokalnih institucija, te znanstvene zajednice u svrhu poboljšanja dijaloga, te promoviranja novih ideja, koncepata i prijedloga koji bi rezultirali povećanjem hrvatskih kapaciteta proizvodnje hrane, kao ključnog preduvjeta budućeg održivog, kako ekonomskog, tako i šireg društvenog razvoja”, naveli su iz Poslovnog dnevnika.
Dodali su i kako je konferencija Snaga hrvatske hrane središnji događaj i vrhunac tih dvogodišnjih napora, s ambicijom da preraste u tradicionalno edukativno-konferencijsko okupljanje svih ključnih dionika u sektoru proizvodnje hrane i prehrambenih sirovina.
“Cilj je bio za stolom okupiti stručnjake akademske zajednice, velike proizvođače prehrambenih proizvoda, male i srednje poduzetnike/proizvođače, kao i predstavnike javne uprave te banaka bez kojih investicije i poduzetništvo kao takvo ne bi bilo moguće”, zaključili su iz Poslovnog dnevnika.
Panel raspravi na ekonomskom fakultetu u utorak 11. studenog prisustvovao je i predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković.
Izvor/Autor: http://www.glas-slavonije.hr/; http://www.poslovni.hr/