Search
Close this search box.

Podravka sa novom Upravom preuzela Mirnu d.d. iz Rovinja i održala Glavnu Skupštinu dioničara

mirna1 copy

mirna1 copyU rovinjskom Hotelu Lone u petak je održana Glavna skupština Mirne d.d., sazvana od strane dioničara Podravke d.d., a koji raspolažu s 63,95 posto redovnih dionica. Odlukom Glavne skupštine s dužnosti su opozvani dosadašnji članovi Nadzornog odbora Mirne – David Ilijevski, član i predsjednik Nadzornog odbora, Željko Bošnjak, član i zamjenik predsjednika te Ivana Jagačić, članica NO, dok su na njihova mjesta izabrani predstavnici Podravke – Mario Baburić, Branka Perković i Marina Diminić Visintin.

Nakon Glavne skupštine, održana je i konstituirajuća sjednica NO, na kojoj je  Vladimir Bunić imenovan za člana Uprave – direktora Mirne. Ovom je  imenovanju prethodila informacija da je dosadašnji predsjednik Uprave Saša Krobot, u utorak 18. studenog, podnio neopozivu ostavku. Također, ostavku su podnijeli i članovi Uprave Marko Kardaš (12. studenog), te Siniša Slunjski koji je to učinio još 29. rujna.

Nova uprava i članovi Nadzornog odbora odmah nakon završetka sjednice Nadzornog odbora obratili su se radnicima na Skupu radnika te ih informirali o budućnosti poduzeća. Vladimir Bunić prvi se obratio radnicima, informirao ih o tome da  prvo namjerava  detaljno analizirati dosadašnje poslovanja i poduzeti  sve što je moguće u okviru zakonskih mogućnosti kako bi se otklonila potreba otvaranja stečaja nad Mirnom.

Skupu radnika obratili su se i Ivan Galović, direktor Podravkinog Lanca opskrbe i Mario Baburić predsjednik Nadzornog odbora Mirne d.d.. Rekli su su da  strateški interes Podravke predstavlja širenje poslovnog programa konzervirane ribe s posebnim naglaskom na izvoz proizvoda ribljih konzervi na regionalna tržišta. Istaknuli su da Podravka u svom asortimanu ima međunarodno poznatu marku Eva koja na godišnjoj razini ostvaruje promet veći od 140 milijuna kuna što drugim riječima znači da se godišnje proda više od 3.000 tona konzervirane ribe u raznim oblicima, a integracijom vlastitog lanca opskrbe dodatno se otvaraju velike mogućnosti za snažniji razvoj poslovanja robnih marki iz portfelja proizvoda Mirne kao i robne marke Eva.

mirna2 copyRadnicima se na kraju skupa obratio i Evelino Marić, glavni sindikalni povjerenik i predstavnik radnika u Nadzornom odboru Mirne koji je kazao da od nove Uprave očekuje zadržavanje svih radnika, povećanje proizvodnje i povratak  starog sjaja Mirne koji ona i  zaslužuje.

Izdvojeno iz medija

Za informacije sa Glavne Skupštine Mirne u petak vladao je veliki interes novinara. Novi direktor Vladimir Bunić međutim nije davao izjave, ali su izjave dali Mario Baburić, novi predsjednik Nadzornog odbora i Evelino Marić, glavni sindikalni povjerenik PPDIV-ove podružnice u Mirni i predstavnik radnika u Nadzornom odboru. 

 

Na pitanje znače li znatna financijska ulaganja koja je Baburić najavio u petak u Mirni da  radnici Mirne moraju strahovati od otpuštanja zbog automatizacije ili preseljenja tvornice, predsjednik NO Mario Baburić je odgovorio: “Upravo suprotno. Očekujemo povećanje proizvodnje, a samim time i nova radna mjesta. Što se pak tiče preseljenja tvornice, o tome nije bilo riječi, i svi naši planovi vezani su za postojeću lokaciju, odgovorio je Babić, dodavši da će poznati brand Mirne ostati i opstati.”

Dolazak novog vlasnika i postavljanje nove Uprave komentirao je kratko i Evelino Marić, sindikalni povjerenik u Mirni i predstavnik radnika u Nadzornom odboru: “Podravka je postala većinski vlasnik Mirne. Ono što očekujem i čemu se nadamo je da Mirna zadrži sve radnike, poveća proizvodnju i vrati staru slavu koju zaslužuje, odnosno bude prepoznatljiv brand, rekao je Evelino Marić, dajući podršku Podravki, novom vlasniku Mirne”

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA