Search
Close this search box.

U tvornici za preradu ribe „Sardina“ iz Postira na Braču potpisane izmjene i dopune kolektivnog ugovora

postira

postiraSukladno partnerskim odnosima i međusobnom uvažavanju Sindikata PPDIV i Uprave poduzeća „Sardine” iz Postira na Braču, sredinom studenog, u prostorijama novootvorene tvornice potpisane su izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za ovu tvornicu.

Kolektivnim pregovorima pristupilo se s ciljem poboljšanja materijalnog položaja radnika, te usklađivanja nekih odredbi sa novim Zakonom o radu.

Dogovorene izmjene i dopune kroz Aneks postojećeg kolektivnog ugovora u ime Sindikata PPDIV potpisao je Darko Cvitanić, glavni sindikalni povjerenik podružnice „Sardina” i predsjednik Uprave Mislav Bezmalinović, te članovi Uprave Davor Gabela i Jadranko nežak.

Važno je napomenuti da će se potpisani aneks kolektivnog ugovora retroaktivno primjenjivati i kod isplate plaće za listopad 2014. godine, jer je kroz korekciju koeficijenata za pojedina radna mjesta došlo j do povećanja osnovne plaća čak za 10%.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora kao oblikom reguliranja prava i obaveza u „Sardini” iz Postire, te izrazili nadu u još bolje poslovanje društva koje bi omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

Ovim kolektivnim ugovorom radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv
4-regija-povjerenik-Ivica-Blazevic

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA