Search
Close this search box.

Započela kampanja „Uštekaj se u sindikat!“

mladi i stari iz Zvijezde i Ledoja

mladi i stari iz Zvijezde i LedojaU Sv. Martinu na Muri od 28.-30. studenog 2014. održan je pripremni seminar za sudionike kampanje Sekcije mladih SSSH uz podršku zaklade Friedrich Ebert. Tema kampanje je bila učlanjivanje mladih radnika, te ostalih koji nisu članovi sindikata s ciljem povećanja broja članova sindikata u nekoliko izabranih poduzeća u kojima već postoje podružnice sindikata.

Koordinatori kampanje za Sindikata PPDIV biti će Denis Paradiš, regionalni povjerenik 1. regije i Jasmin Kunjko, stručni suradnik za ekonomske poslove, a u prvoj fazi ove kampanje sudjelovat će PPDIV-ove sindikalne podružnice Zvijezda i Ledo.

Tako su na seminaru u Svetom Matinu iz Zvijezde sudjelovali Vesna Babić, glavna sindikalna povjerenica i Andreja Luc, iz Leda Dražen Jurjević, glavni sindikalni povjerenik i Josip Palčić, a uz njih su među sudionicima seminara bile i kolege iz Sindikata metalaca Hrvatske, Sindikata turizma i ugostiteljstva Hrvatske, te Sindikata graditelja.

Prvi dan seminara održan je „trening” predavanje iz komunikacijskih vještina koji je vodila komunikologinja mr.sc. Mila Vlajo koja je na vrlo zanimljiv način prenijela svoja znanja sudionicima seminara o tome kako nastupati i ostvariti bolju komunikaciju sa sadašnjim i budućim članovima sindikata.

Drugi dan seminara bio je osmišljen na interaktivnom principu i to tako da su „stariji”članovi sindikata – povjerenici svojim mlađim članovima iznosili svoja iskustva, probleme i potom razmjenjivali ideje za daljnji razvoj kampanje.

Bilo je to prvi puta da se na jednom mjestu skupe i „mladi” i „stariji” – iskusniji kolege kako bi im prenijeli svoja znanja.

Sami polaznici seminara, na njegovom kraju bili su jako zadovoljni stečenim znanjem i iskustvom, pa je seminar u potpunosti ispunio očekivanja polaznika. Veliki doprinos uspješno odrađenom seminaru dali su svakako i njegovi moderatori Dijana Šobota i Darko Šeperić iz SSSH.