Search
Close this search box.

Proteklih dana održani i zborovi II., III. i IV. regije Sindikata PDIV

005

005Prema zacrtanom planu aktivnosti Sindikata PPDIV za ovu godinu, nakon što je krajem prošlog tjedna održan Zbor I. sindikalne regije, ovaj tjedan održani su zborovi i preostalih regija. Sazvali su ih i moderirali regionalni povjerenici Ivica Blažević u IV. regiji, Davor Vrbek III. regiji i Ante Krajina u II. sindikalnoj regiji.

Regionalnim zborovima prisustvovali su sindikalni povjerenici i predsjednici radničkih vijeća iz redova PPDIV-a sa područja pojedinih regija, te članovi sindikalnih tijela, a prisustvovali su im i predsjednik Šimo Orešković, voditeljica pravnih poslova Marina Gruban, te stručni suradnik za ekonomske poslove Jasmin Kunjko.

Obzirom da su prethodni zborovi regija održani ne tako davno, sredinom rujna, ovi netom održani nisu imali u dnevnom redu kao što je uobičajeno podnošenje izvještaja i predstavljanje zakonskih okvira sindikalnog djelovanja, već su zborovi bili zamišljeni tako da glavnu riječ preuzmu sami povjerenici i predsjednici radničkih vijeća na način da otvoreno iznesu svoja razmišljanja o tome kako se sindikalni rad i angažman, počevši od središnjeg i regionalnih ureda, pa sve do podružnica i radničkih vijeća sastavljenih od članova Sindikata PPDIV još može unaprijediti.

Podlogu za otvorenu raspravu dao je predsjednik Orešković svojim osvrtom na sindikalnu 2014. i ulozi i ostvarenim zadaćama Sindikata PPDIV-a s posebnim naglaskom na učlanjivanje radnika u sindikat i izmijenjeni Zakon o udrugama sa kojim bude potrebno u narednom periodu prilagoditi i akte PPDIV-a.

Tijekom rasprave sindikalnih povjerenika dominirale su teme o stanju u podružnicama i problemima sa kojima se sindikalni aktivisti susreću, o mogućnostima za nova učlanjivanja, a većina govornika vrlo pohvalno se izjasnila o uvedenom Katalogu pogodnosti koji je dobro prihvaćen među članovima u podružnicama.

Ovotjednim zborovima regija odazvao se veliki broj sindikalnih povjerenika i predsjednika radničkih vijeća koji su i aktivno sudjelovali u raspravi ili su pak s velikom pozornosti pratili tijek diskusija. Okupljanje povjerenika u okviru regija još jednom se pokazalo dobrim, kako radi međusobnog informiranja, tako i radi jačanja zajedništva i osjećaja pripadnosti sindikalnoj organizaciji.